VELIKA AKCIJA BIA! UHAPŠENI INSPEKTORI ZBOG PRIMANJA MITA: Od vlasnika objekta tražili 1.500 evra da ne pišu prijavu!
Foto: Shutterstock

VELIKA AKCIJA BIA! UHAPŠENI INSPEKTORI ZBOG PRIMANJA MITA: Od vlasnika objekta tražili 1.500 evra da ne pišu prijavu!

Crna Hronika -

U Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana trojica zaposlenih u odseku za inspekcijske poslove u Upravi za veterinu Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji se sumnjiče za primanje mita.

P. T. (58), M. P. (58 ) su tokom saslušanja priznali izvršenje krivičnog dela, dok se V. R. (56) branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svoj trojiici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo primanje mita, zbog sumnje da su kao zaposleni u Upravi za veterinu Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra.

Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostitelјskom objektu u Beogradu, koje je kako se sumnja, nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih.

Slučaj je nadležnim organima prijavio lično vlasnik pomenutog privrednog subjekta, a akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Brogradu.

Više javno fužulaštvo u Beogradu poziva gradjane da prijave sve koruptivne radnje sa kojima se susreću, a posebno u radu državnih organa i poručuje da je upravo suzbijanje korupcije, u svim njenim oblicima, jedan od prioriteta u radu ovog tužilaštva.

Krivične prijave građana će biti razmotrene i ukoliko se navodi pokažu osnovanim prijavljeni će biti procesuirani.

Kurir.rs/J.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track