PRETUČEN VOJNIK VELJKA BELIVUKA? Na suđenju se pojavio sav modar, a evo zbog čega je izbio sukob
Foto: Nenad Kostić

brani se sa slobode

PRETUČEN VOJNIK VELJKA BELIVUKA? Na suđenju se pojavio sav modar, a evo zbog čega je izbio sukob

Crna Hronika -

Boris Karapadžić, kome se sudi da je član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pretučen je pre nekoliko dana.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je pretučen pre nekoliko dana u večernjim satima zbog sukoba oko jednog butika koji se bavi prodajom navijačkih stvari. Povrede koje je Karapandžić zadobio bile su vidljive na današnjem suđenju klanu. Ima modrice na glavi. Međutim, zvaničnu prijavu o batinanju Karapandžić nije podneo policiji.

Podsetimo, Karapandžič je pre mesec dana pušten da se brani sa slobode u postupku koji se vodi protiv njega i klana Veljka Belivuka. On se optužnicom protiv ozloglašenog klana tereti da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka. Njegov dosije je jedan od huligana koji je sa Veljinom ekipom upao u klub “Komitet” u Beton Hali pre dve godine kada su polupali ceo klub, pretukli obezbeđenje i goste kluba.

suđenje Belivukovoj grupi, Specijalni sud
foto: Nenad Kostić

Karapandžić iza sebe ima i proces zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 2019. godine kada je usmrtio pešaka u Beogradu. On je tada bio za volanom “ševroleta”, pregazio je pešaka u trenutku kada je pokušavao da pretrči auto-put. Karapandžić je zbog nasilničkog ponašanja u “Komitetu” bio u kućnom pritvoru.

On je 2013. godine uhapšen zajedno sa Aleksandrom Vučeljićem, Aleksandrom Savkovićem i Stevanom Petrovićem zbog demoliranja kafića vođe navijača “Alkatraza” Aleksandra Vavića. S obzirom na to da je u trenutku izricanja presude 2016. godine, Boris Karapandžić već je bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine presudom Apelacionog suda u Beogradu iz juna 2013. zbog proizvodnje i prometa droga, kao i na kaznu od sedam meseci zatvora iz decembra 2015. zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, Prvi osnovni sud mu je odredio ukupnu kaznu od četiri godine zatvora.

Karapandžić je radio na obezbeđenju jednog novobeogradskog splava i bio je jedan od svedoka koji se našao na licu mesta u vreme ubistva Fedora Frimermana. Zbog ovoga on je saslušavan kod istražnog sudije i na glavnom pretresu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track