Najnovije vesti

MARKO NIJE DOČEKAO DA VIDI DRUGO DETE! Ovo su mladići koje je zatrpala piljevina u silosu! Kraljevo zavijeno u crno!
Foto: printscreen privatna arhiva

tragedija

MARKO NIJE DOČEKAO DA VIDI DRUGO DETE! Ovo su mladići koje je zatrpala piljevina u silosu! Kraljevo zavijeno u crno!

Crna Hronika
17:52h

Marko Milenković iz sela Drlupe (31) i Stevan Zdravković iz Vitkovca (24) kod Kraljeva poginuli su preksinoć kada se na njih obrušila veća količina piljevine iz silosa preduzeća MTI.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo oko 23 časa. Radnici koji su bili u noćnoj smeni pokušavali su da odglave transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare.

Stevan Zdravković
foto: printscreen privatna arhiva

Njih troje ušli su u silos da pokušaju da otklone kvar, ali nekoliko sekundi pri ulasku u silos gomila piljevine pala je na mladiće. Jedan radnik nastradao je na licu mesta, dok je drugi podlegao povredama u kraljevačkoj Opštoj bolnici Studenica. Treći radnik koji nije povređen hospitalizovan je usled stresa koji je preživeo.

Kada se piljevina obrušila na radnike, verovatno su još bili živi, ali su se potom ugušili. Stevanov otac je u šoku zbog tragedije, trebalo bi danas da doputuje iz Francuske gde radi, a Marko je iza sebe ostavio dete i trudnu suprugu. Radana, baka po majci nastradalog Stefana Zdravkovića kaže da ne može da poveruje da njenog unuka više nema, piše Srpski telegraf.

Marko Milenković
foto: printscreen privatna arhiva

- Šta da Vam kažem, ne mogu da verujem da mog Stefana više nema. Bio je dete za primer. Ima mlađeg brata, kako će sad on bez njega. Zvali su ga sinoć da radi treću smenu otišao je i nastradao. Danas bi trebalo da doputuje njegov otac iz Francuske koji je otišao da zaradi novac u inostranstvu. Posle obdukcije koja će biti sutra u 8 sati, očekujemo da će se znati razlog usled čega su preminuli i on i njegov kolega.

Stric nastradalog Marka Milenkovića kaže da je do nesreće došlo kada se piljevina obrušila na mladiće, a da je do trenutka kada su ih izvukli prošlo 15 minuta.

- Kada se piljevina obrušila na njih verovatno su bili živi, kasnije su se ugušili. Marko u februaru treba da dobije drugo dete, eto ne dočeka da se to desi. Strašna tragedija - dodao je.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja