LUKA BOJOVIĆ PRVI METAK ISPALIO 1992. U NAJOPASNIJEG KRIMINALCA: Divac se ranjen NIJE ZAUSTAVLJAO, teško ga izvređao, a onda KRV!
Foto: Printscreen, J. L. PINO / AFP / Profimedia

Jezivo

LUKA BOJOVIĆ PRVI METAK ISPALIO 1992. U NAJOPASNIJEG KRIMINALCA: Divac se ranjen NIJE ZAUSTAVLJAO, teško ga izvređao, a onda KRV!

Crna Hronika -

Mihajlo Divac, jedan od najopasnijih kriminalaca devedesetih, bio je strah i trepet u celom Beogradu, nije se plašio i išao je "direktno na cev".

Međutim, upravo Divca, krajnje opasnog mladića s početka srpskog tranzicionog proleća ranio je upravo Luka Bojović.

Mihajlo Divac uspeo je da preživi ratišta, obračune na beogradskim ulicama, metke koje je na njega ispalio Luka Bojovića, ali je na kraju okončao život u 28. godini i to zbog mrkog pogleda.

Beogradom se i dalje prepričava njegovo čuveno ranjavanje kad je pucao Luka Bojović. Divac je sedeo u bašti kafića "Trozubac" u Nušićevoj ulici. Mrko se pogledao sa mladićem za obližnjim stolom. Ustao je i krenuo ka njemu. Kada je video Divca, izvukao je pištolj i sa pet metara udaljenosti pucao. Pogodio ga je u stomak.

Mihajlo Divac
foto: Kurir Televizija

Ali, Divac je ranjen nastavio da ide ka njemu rekavši da će mu "utoku nabiti u d**e". Tu je usledio još jedan pucanj koji mu je prošao kroz ruku i stomak, a mladić je pobegao. Kasnije će se uspostaviti da je taj mladić Luka Bojović, koji je postao kriminalac poznat i van granica Srbije.

Iako se govorilo da se sprema osveta, izvesno je da je osujećena činjenicom da je Bojović u to vreme bio pulen Željka Ražnatovića Arkana. Kasnije, ovog događaja Divac je pričao:

- To je njegov poraz, ne moj. Nikad ne bih pucao u nenaoružanog čoveka. Veoma držim do kodeksa. Sramota je to što je uradio, ali ga razumem, mnogo se uplašio - pričao je kasnije Divac.

Luka Bojovic
foto: kurir tv

Divac je ubijen ispred hotela „Putnik“ u Novom Beogradu, 1995. godine. organizovan turnir "Beogradski pobednik". Zbog mrkog pogleda boksera Radovana Radusinovića, pucao je na njega i pobegao. Međutim, bokser je uzvartio i metak ga je pogodio s leđa. Preminuo je na mestu.

(Kurir.rs / Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track