"SAMO JOŠ OVO ODRADI I PLATIĆU SVE ŠTO TI DUGUJEM" Kikinda i Crnogorac zaratili zbog ŠVERCA MIGRANATA, otkriveno sve o zločinu
Foto: Privatna Arhiva

istraga zločina u ugrinovcima

"SAMO JOŠ OVO ODRADI I PLATIĆU SVE ŠTO TI DUGUJEM" Kikinda i Crnogorac zaratili zbog ŠVERCA MIGRANATA, otkriveno sve o zločinu

Crna Hronika -

Mladić B. T. (24), zvani Kikinda, osumnjičen da je u sredu izrešetao Crnogorca Dražena Delevića (33) u Ugrinovcima kod Beograda, navodno je to uradio jer ga ubijeni nije plaćao za ture transporta migranata koje je obavljao za njega, saznaje Kurir od izvora upoznatih sa slučajem.

Zločin se, podsetimo, dogodio u sredu oko 15.30 u Ulici Vlade Obradovića Kamenog, ispred kuće u kojoj je osumnjičeni živeo kao podstanar. Telo ubijenog Delevića pronađeno je na zadnjem sedištu džipa BMW X6.

Dražen Delević
Dražen Delevićfoto: Privatna arhiva

- Sumnja se da je osumnjičeni B. T. radio za Crnogorca i da je prevozio migrante. Ture koje je B. T. vozio bile su veoma skupe, a Crnogorac mu je u početku plaćao, ali u poslednje vreme je izbegavao i stalno mu se pravdao da će ga isplatiti, da mu neće ostati dužan, da se strpi malo - priča naš izvor i dodaje:

- Dražen je Kikindu u svaku novu turu slao rečima: "Samo još ova tura, pa ću ti platiti i ove što ti dugujem." Navodno, B. T. je svaki put pristajao na taj dogovor - kaže izvor iz istrage i dodaje da je Dražen dugovao osumnjičenom ozbiljan novac, a pominje se iznos od čak 90.000 evra.

- Osumnjičeni je zbog neplaćanja želeo da napusti posao, ali ga je navodno Delević pritiskao da to ne radi. Sumnja se da su se kobnog dana Delević i B. T. ponovo posvađali zbog iste stvari. Navodno, Delević je došao kod B. T. da ga ponovo ubeđuje da vozi migrante, ali je B. T. insistirao da mu prvo vrati dug - kaže sagovornik.

Uhapšeni B. T.
Uhapšeni B. T. foto: Nemanja Nikolić, Kurir

Pošto je ispalio pet hitaca iz pištolja u Delevića, B. T. je pobegao, ali je ubrzo sam pozvao policiju.

- Ubio sam ispred svoje kuće Crnogorca po imenu Dražen, koji mi je dužan pare. Nalazim se u Dobanovcima, dođite po mene - navodno je rekao B. T. policajcima, koji su potom brzo došli i stavili mu lisice.

Podsetimo, ubijeni Dražen Delević je državljanin Crne Gore i ima debeo dosije. Njemu se u Bijelom Polju sudi zbog šverca 215 kilograma marihuane, a u Srbiji je osuđen zbog pljačke menjačnice i trebalo je da ide na izdržavanje kazne.

Komšije uhapšenog B. T. kažu da se on pre tri-četiri godine doselio u Ugrinovce, kao i da je dete iz hraniteljske porodice rodom iz okoline Kikinde.

- U poslednja tri meseca počeo je čudno da se ponaša, uleteo je u priču s tim Draženom i prevozio je migrante za njega. Svi smo ga odvraćali od tog posla, ali nije hteo da sluša, jer mu je bilo bitno da zarađuje mnogo i nije mogao da se zaustavi i izađe iz posla - priča komšija i dodaje da ne zna odakle Kikindi pištolj.

Mesto zločina
Mesto zločina foto: Kurir

- Svi smo u šoku, iskreno, nije on delovao kao neko ko je spremam da ubije. Radio je više poslova, bio je i bravar i zidar, snalazio se i lepo je zarađivao, ali je očigledno želeo više, brzu i laku lovu - kaže meštanin i dodaje da je B. T. planirao da se oženi, a da je ubijenog Dražena upoznao preko društvenih mreža.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track