BURNO NA SUĐENJU BIVŠEM POLICAJCU: Zakazano suočavanje bivših prijatelja, a sudija rekao DA SE OVAKO NEŠTO NIKADA NIJE DESILO
Foto: Kurir/S.S., MUP Srbije, Printscreen

novi sad

BURNO NA SUĐENJU BIVŠEM POLICAJCU: Zakazano suočavanje bivših prijatelja, a sudija rekao DA SE OVAKO NEŠTO NIKADA NIJE DESILO

Crna Hronika -

Na jučerašnjem suđenju bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću Boći (45), koji se zajedno sa Danijelom Janjošem (43) tereti za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, predsednik sudskog veća Vidoje Mitrić, je ponovo pozvao u svojstvu svedoke Bogdanovićevu suprugu i brata, koji su ostali pri svom zakonskom pravu da ne svedoče u ovom postupku.

Ni ovo ročište nije moglo da prođe bez provociranja između jednog od branilaca Bogdanovića, advokata Srđana Lješkovića iz Crne Gore, i tužioca Jelene Stojaković Mustakas.

Dalibor Bogdanović
Dalibor Bogdanović foto: Privatna Arhiva

- Sudija, vi ne upozoravate advokata Lješkovića na njegovu sarkastičnost i "duhovitost", a mene opominjete - rekla je tužilac.

Nakon toga je govorio veštak balistike Dejan Bjelić, a veštaci za DNK zatražili su da se pre ponovnog davanja svog mišljenja upoznaju sa spisima, odnosno izjavama okrivljenih i svedoka.

- Zašto bi se oni upoznavali sa predmetom? Kada ovaj nevin čovek (pokazujući na Bogdanovića), samo zbog njihovog nalaza se nalazi još u pritvoru. Postoji velika mogućnost da ćemo pokrenuti postupak protiv veštaka - rekao je ljutito Lješković.

Sudija Mitrić je rekao advokatu: "Ovo je presedan da vi kao advokat pretite veštaku. Ovo se nikada do sada nije desilo!".

Goranac na sahrani MMA borca
Goranac na sahrani MMA borcafoto: Kurir

- Nakon završetka ovog postupka pokrenućemo krivičnu prijavu protiv veštaka koji su radili DNK, i to sve u zavisnosti da li je nalaz protiv Bogdanovića - uneo je u zapisnik sudija reči advokata, nakon čega ga je sudija opomenu da se više tako ne obraća veštaku.

Lješković je nastavio povišenim tonom da tvrdi da se Bogdanović kao nevin čovek nalazi u pritvoru samo zbog DNK nalaza i da će to i dokazati.

- Mi sporimo njihove nalaze da se i na maski i na rukavicama i na krvi nalazi DNK Bogdanovića - rekao je Lješković. Veštak Dušan Keckarević je zamolio sudiju da sve unese u zapisnik, jer ovako nešto za 20 godina rada nije doživeo.

Inače, na jednom od ročišta, govoreći o biološkim tragovima, veštak dr Milica Keckarević Marković sa beogradskog Biološkog fakulteta predočila je da su Bogdanovićevi tragovi nađeni na perici, tri rukavice i na jednoj zaštitnoj maski.

Daniel Janjoš
Daniel Janjošfoto: Printscreen/Facebook

Na sledećem ročištu će biti suočavanje oštećenog Gorana Kovačevića Goranaca i drugookrivljenog Danijela Janjoša.

Sledeće ročište je zakazano za februar sledeće godine.

Podsetimo, optuženi Dalibor Bogdanović, bivši policajac, i Goran Kovačević Goranac ranije su bili dobri prijatelji. Sumnja se da je na meti optuženih bio upravo Kovačević, a da je tom prilikom ubijen njegov telohranitelj.

(Kurir.rs - S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja