AUTOMOBIL ANE VOLŠ STOJI PARKIRAN U VAŠINGTONU: Dokumenta iz policije bacaju potpuno NOVO SVETLO na nestanak Beograđanke (FOTO)
Foto: AP Greg Derr, Facebook/Ana Walshe

istraga

AUTOMOBIL ANE VOLŠ STOJI PARKIRAN U VAŠINGTONU: Dokumenta iz policije bacaju potpuno NOVO SVETLO na nestanak Beograđanke (FOTO)

Crna Hronika -

Dokumenti iz policije bacaju potpuno novo svetlo na nestanak Ane Volš (39) iz Kohaseta, majke troje dece, koja je rodom iz Beograda.

Spisak poziva upućen policiji svedoči da je nestanak Ane Volš prvi prijavio njen poslodavac iz firme "Tišman Spejer" 4. januara, a ne muž Brajan, što je iznenadilo istražitelje i javnost.

Transkript evidencije poziva policiji otkrio je da je 4. januara, čovek koji se predstavio kao šef obezbeđenja kompanije u Vašingtonu, gde je radila Ana Volš, kontaktirao Brajana Volša pre nego što je prijavio njen nestanak.

- Stranka živi u Kohasetu, radi u Vašingtonu, auto joj je parkiran u Vašingtonu, poslednji put je viđena u petak. Kompanija je kontaktirala njenog supruga koji nije podneo prijavu da je nestala - piše u prijavi policiji upućenoj 4. januara.

U prijavi piše i da mu je Brajan Volš rekao da nema razloga da veruje da se Ana nalazi u opasnosti.

- Muž je rekao da je otišla na posao u Vašington oko 6.30 ujutru i da se od tada nije čuo sa njom - piše u evidenciji.

Detalji iz evidencije su u suprotnosti sa prvim izveštajima da su poslodavac Ane Volš i Brajan Volš istovremeno prijavili njen nestanak. Tokom prošlonedeljnog suđenja branilac Volša rekao je sudu da je njen klijent prvi kontaktirao s firmom "Tišman Spajer" u vezi sa njegovom nestalom ženom.

Drugi dokument iz policije otkriva da je mobilni telefon Ane Volš poslednji put registrovan na mreži 2. januara u 3.14 ujutru u Кohasetu i da je registrovan na tornju koji je udaljen nepunih 400 metara od iznajmljene kuće gde je živela Ana Volš sa suprugom i troje dece.

Brajan je uhapšen i nalazi se u zatvoru jer je lagao istražitelje o tome gde se nalazio 1. i 2. januara. Zadržan je uz kauciju od 500.000 dolara i izjasnio se da nije kriv po optužbi da je ometao policijsku istragu.

Ana Volš, deca
foto: Instagram/anawalshe

Već se nalazio u kućnom pritvoru i čekao je kaznu za prodaju dve lažne slike Endija Vorhola na Ibeju za 80.000 dolara.

Policija je do sada otkrila potencijalne dokaze uključujući ratne sekire, krvavi tepih i sredstva za čišćenje dok je pretraživala objekat za smeće u Pibodiju koji se nalazi severno od Bostona i nešto više od sat vremena od kuće para.

Brajan Volš
foto: AP Greg Derr

Deca bračnog para Volš, trojica sinova starosti između 2 i 6 godina, nalaze se na starateljstvu Odeljenja za decu i porodice.

Ana Volš, podsetimo, poslednji put je viđena 1. januara kad je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu odakle je planirala da uhvati let za Vašington gde radi u agenciji za nekretnine.

Ana, međutim, nije ni stigla na let, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track