OVO JE AMONIJAK, HEMIJIN TATA: Kažu, bio je šarmer i ženskaroš preke naravi! Žestoki Zemunac nikud nije išao bez dva pištolja
Foto: Facebook Printscreen/Legende devedesetih

ubijen devedesetih u svom mercedesu

OVO JE AMONIJAK, HEMIJIN TATA: Kažu, bio je šarmer i ženskaroš preke naravi! Žestoki Zemunac nikud nije išao bez dva pištolja

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sinoćna pucnjava u Zemunu u kojoj je ispred kuće svoje majke ranjen Nemanja Bojović (39) zvani Hemija, momentalno je podsetila komšije i starije sugrađane na njegovog oca Gorana zvanog Amonijak.

Goran Bojović likvidiran je 1992. godine, važio je za žestokog momka iz Zemuna i istaknutog člana srpskog podzemlja. U njega su 1992. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Kako kažu oni koji su ga lično poznavali, Amonijak je bio poznat kao šarmer i ženskaroš, ali i kao vrlo surov žestoki momak iz Zemuna. U mladosti je bio jedan od najperspektivnijih boksera, ali ga je život odveo na drugu stranu.

Godine 1990. je u jednoj kockarnici navodno jednog momka izudarao pepeljarom u glavu. Nakon toga, drug tog dečka, Darko Kulić, nekada pripadnik Giškine srpske garde, izranjavao je Bojovića. Zatim je došlo do suđenja, čiji kraj Amonijak nije dočekao. U njega su 1992. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Sumnjalo se na Darka i njegove najbliže prijatelje i saradnike. Dogovorili su se da se predaju policiji ispod Brankovog mosta, ali im je tamo napravljena sačekuša i jedva su izvukli žive glave bežeći od rafala automatskog oružja. Dva meseca kasnije uhapšeni su slučajno tokom rutinske racije. Kulić je osuđen na 12, Bitići na 9, a Jeremić na 8 godina zatvora.

Prijateljeva priča

Goran Bojović Amonijak je bio moj brat po krvi! Kad je jednom prilikom bio ranjen, moj otac i drugi stričevi njegovi su dolazili da mu daju krv da bi preživeo i uspeo je. Oporavio se brzo, kao da mu ništa nije bilo. Bio je preke naravi i poznat kao revolveraš, uvek sa dva pištolja, koje je često upotrebljavao i kad je trebalo i kad nije. Bio je institucija u svoje vreme dok je držao neke klubove. Ali S-UDBA ko S-UDBA, brata mi ubila i šta ćeš...

Pre 15 godina domaća štampa pisala je da je Amonijakov sin, Nemanja Bojović zvani Hemija, jedan od vođa tzv. novog zemunskog klana zajedno sa Petrom, sinom Jovana Guzijana Cunera, starog vođe Zemunaca, koga su ubili novi Zemunci Mile Luković i Sretko Kalinić. Petar je hapšen zbog pucnjave, a njegov brat Marko zbog ubistva dva čoveka u pečenjari "Una".

Na Hemiju je te 2008. pokušan atentat, a iste godine je uhapšen kada je preuzeo 2kg spida. Pre toga je hapšen zbog pucnjava sa suparničkim klanovima. Tada se pisalo da su mladi Zemunci preuzeli sve poslove u tom kraju koje je nekad vodio klan Dušana Spasojevića.

Počeli su kao vrlo mladi, tako što su razvozili drogu na biciklima i skuterima, da bi kasnije reketirali prodavce, a onda zbog sukoba sa drugim klanovima oko narko tržišta, planirali ubistva i učestvovali u pucnjavama.

Kurir.rs/Facebook Legende devedesetih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track