VEROVALA MU! Beograđanka preklinjala sud u Americi da Brajan ne ide u zatvor OVAKO JE ANA POTPISALA SEBI SMRTNU PRESUDU
Foto: Facebook Printscreen

da je završio iza rešetaka...

VEROVALA MU! Beograđanka preklinjala sud u Americi da Brajan ne ide u zatvor OVAKO JE ANA POTPISALA SEBI SMRTNU PRESUDU

Crna Hronika -

U vreme ubistva supruge, Volš imao nanogicu zbog prevare sa slikama. Iako je tužilac insistirao da on 30 meseci bude iza rešetaka, žena je molila da ipak dobije nanogicu

Beograđanka Ana Volš (39), koju je, kako se sumnja, suprug Brajan (48) ubio, raskomadao i delove njenog tela bacio na deponiju u Kohasetu, pre skoro dve godine se svim silama borila da on ne ode u zatvor i zahvaljujući njenim molbama i pismima sudu on je dobio nanogicu umesto da ode u klasičan zatvor na 30 meseci, u kom bi bio do marta 2023!

Prema rečima izvora američkih medija, da je Brajan u septembru 2021. završio iza rešetaka, Ana bi sada bila živa.

ana i brajan sa decom
ana i brajan sa decomfoto: Privatna Arhiva

Dokumenti

- Sudski dokumenti pokazuju da su tužioci tražili da Brajan Volš odsluži zatvorsku kaznu od 30 meseci, ali je sudija ipak dozvolio Volšu da ostane u kućnom pritvoru nakon što je odbrana dostavila svoj dopis u septembru 2021 - navode izvori i dodaje da je Ana u pismima sudu garantovala za svog muž, čime je praktično sebi potpisala smrtnu presudu.

Upravo je njeno pismo bilo ključno da sud odluči da mu se stavi nanogica.

brsjan volš pred američkim sudom u sredu
brsjan volš pred američkim sudom u sredufoto: EPA Craig Walker/ Pool

- Brajan je ljubav mog života, moj život, moj partner, najbolji prijatelj i otac troje naše dece. On je otac koji voli, čuva i strepi i muž koji me podržava. Bez Brajana bila bih primorana da dam otkaz na poslu koji volim, jer često do kasno uveče imam obaveze, a radim i skoro svakog vikenda - obrazložila je Ana zbog čega njen muž ne treba da ide u zatvor.

Ana je pisala i o Brajanovom teškom detinjstvu i traumama.

ubijena beograđanka
ubijena beograđankafoto: Facebook/Ana Walshe

- Kada sam upoznala Brajana bila sam svedok njegove velike ljubaznosti i velikodušnosti, međutim, videla sam i veliku količinu patnje u njegovom životu. Plašio se veza i godinama nikome nije dozvoljavao da mu se približi, uključujući i mene. Očigledno je bio u nedoumici da li bi mogao da bude voljen onoliko koliko zaslužuje. Na njega je duboko uticalo detinjstvo i odnos sa roditeljima. Govorili su mu da je gubitnik, da nije ni trebalo da se rodi i da je izgubljen slučaj - navela je Ana i dodala da je on od detinjstva naučen "da laže i da se krije".

- Ova trauma je uvek bila prisutna u Brajanovom životu, donela mu je duboku tugu koja je trajala godinama i bila je odlučujući faktor u njegovom životu - navela je i zaključila "da je Brajan dokaz da čovek ipak može da se promeni i da on treba da bude inspiracija drugima". Samo nekoliko nedelja nakon što je odbrana dostavila ovaj memorandum o kazni, Brajan je stavljen u kućni pritvor.

Nekoliko meseci kasnije, u junu 2022. Volš je bio na korak do vraćanja u klasičan zatvor, jer je tužilac dostavio sudiji dokaze o dodatnim prevarama i proneverama.

- Međutim, on nije još izveden pred sud povodom toga, a sada je uhapšen zbog nestanka supruge - podsećaju izvori.

nasmejan nakon što ga policija hapsi zbog ometanja istrage o nestanku supruge
nasmejan nakon što ga policija hapsi zbog ometanja istrage o nestanku suprugefoto: WCVB-TV Boston prinstcreen

Prevarant

Volš se suočava i sa optužbama za prevaru sa lažnim slikama Endija Vorhola, koje je na Ibeju prodao za 80.000 dolara.

- On se izjasnio o krivici u aprilu 2021. po tački optužnice za internet prevaru, međudržavnu prevaru, posedovanje falsifikovane robe i nezakonitu novčanu transakciju. Federalni tužioci su tvrdili da je fotografisao dve autentične slike Endija Vorhola iz serije "Senke" koje je uzeo od prijatelja, iskoristio te fotografije da proda umetničko delo trgovcu u Kaliforniji, a zatim mu poslao dva falsifikata - navode izvori.

Venčali se 2015.

10 dana pre zločina slavili godišnjicu braka

Ono što je intrigantno jeste i to da su Ana i Brajan samo 10 dana pre Aninog misterioznog nestanka, a kako tvrdi tužilaštvo u Americi i ubistva, slavili godišnjicu braka.

ana i brajan volš na dan venčanja
ana i brajan volš na dan venčanjafoto: Facebook/Ana Walshe

- Da, oni su se venčali 21. decembra 2015. Pre Aninog nestanka bila im je sedma godišnjica. Ne znam da li su slavili na veliko, pravili žurku ili neku svečanost tim povdom. Iskreno nisam ni pitala ćerku za to - kaže nam Milanka.

Nije joj dobro

Čim pročitam nešto, skoči mi pritisak

Milanka Ljubičić kaže za Kurir da joj je jako teško, kao i da se oseća loše.

milanka, anina majka van sebe
milanka, anina majka van sebe foto: Zorana Jevtić

- Svaki dan mi je sve teže i teže, pa sam zato i prestala da čitam vesti i gledam TV. Čim nešto vidim za moju Anu skoči mi pritisak i ne osećam se dobro. Čujem se sa drugom ćerkom iz Kanade. Ni ona kao ni ja ne veruje da je Ana mrtva, da ju je Brajan ubio. Nama je teško da poverujemo u to, zato sam tražila zvanične informacije preko Ministarstva spoljnih poslova i dok ne dobijem te papire ne verujem ni u šta - rekla je Milanka.

Kurir.rs/B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja