VANBRAČNU SUPRUGU MALTRETIRAO I TUKAO 5 MESECI, PA DOLIJAO: Tužilaštvo za nasilnika traži 3 godine robije
Foto: Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

VANBRAČNU SUPRUGU MALTRETIRAO I TUKAO 5 MESECI, PA DOLIJAO: Tužilaštvo za nasilnika traži 3 godine robije

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nakon glavnog pretresa protiv I. M. koji se tereti da je tukao i maltretirao suprugu prošle godine podnelo je optužni predlog sudu da se on osudi na tri godine zatvora zbog nasilja u porodici.

Ovim povodom oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i to saopštenjem.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv I. M. zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici. Predloženo je da sud okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog postupka oglasi krivim i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Okrivljenom I. M. je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio u periodu od jula 2022. godine zaključno sa 26.12.2022. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad vanbračnom partnerkom, da bi dana 18.12.2022. godine fizički napao oštećenu i tom prilikom joj naneo lake telesne povrede.

Naime, dana 27.12.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od strane policijskih službenika PU za grad Beograd lišen je slobode U. R. te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časa u kom roku je saslušan u prostorijama tužilaštva dana 29.12.2022. godine u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela.

Na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, koji je zatim produžen rešenjem sudije za prethodni postupak.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i četiri svedoka, te je naložilo medicinsko veštačenje povreda koje je zadobila oštećena, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi, kao izveštaj lekara i medicinska dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track