CARINSKI AGENT PRISVOJIO 6,4 MILIONA EVRA! Živeo u luksuzu, kupovao stanove i skupu garderobu SAD DOŠLO DO OBRTA
Foto: Printscreen Facebook

promena

CARINSKI AGENT PRISVOJIO 6,4 MILIONA EVRA! Živeo u luksuzu, kupovao stanove i skupu garderobu SAD DOŠLO DO OBRTA

Crna Hronika -

Bivšem carinskom agentu Aleksandru J. najverovatnije će se suditi pred Specijalnim sudom u Beogradu, pošto se Viši sud u Beogradu oglasio nenadležnim jer mu se optužnicom stavlja na teret da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 750.562.946,52 dinara, odnosno oko 6,4 miliona evra, saznaje Kurir.

Kako objašnjava naš sagovornik, po Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije propisano je da je za krivično delo, ukoliko je iznos imovinske koristi preko 200.000.000,00 dinara je nadležno Posebno odeljenje za organiz kriminal višeg suda u Bgd.

- Spisi će biti dostavljeni protokom roka od tri dana, odnosno nakon odlučivanja Apelacionog sud apo žalibi, ukoliko je bude bilo - objašnjava sagovornik Kurira.

Aleksandar J.
Aleksandar J.foto: Printscreen Facebook

Optužnicu protiv Aleksandra J. koji se sumnjiči da je zloupotrebom ovlašćenja, koja je imao kao carinski agent za kompaniju "C&A MODA RS" doo Beograd, podsetimo, podigno je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu 20. januara.

Podsetimo, sumnja se da je novac za koji je znao da potiče iz kriminalne delatnosti ulagao u kupovinu nekretnina, čije je privremeno oduzimanje tužilaštvo zatražilo, kao i kupovinu vrednih pokretnih stvari.

Kako je Kurir ranije pisao, predloženo je da mu se privremeno oduzme jedan stan u izgradnji u kuli B na 22 spratu u Beogradu na vodi, kao i dva stana na Novom Beogradu i jedna garaža.

- Aleksandar J. se sumnjiči da je u svojstvu carinskog agenta sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, zaposlen u privrednom društvu “Quehenberger Logisticc SRB” doo Šimanovci izvršio krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju u periodu od januara 2019. do septembra 2021. godine i krivično delo Pranje novca tokom 2019. i 2020. godine - podseća naš sagovornik.

Finasijska istraga je i dalje u toku radi identifikacije i oduzimanja celokupne imovine za koju se utvrdi da nema dokaza o zakonitom poreklu.

Osim toga, kako se sumnja, plaćao je putovanja na egzotične destinacije, luksuzan životu u inostranstvu, trošio velike količine novca na brendiranu garderobu poznatih svetskih marki, što je sve istražiteljima ukazalo da je imao daleko veće rashode od legalnih prihoda.

Aleksandar J.
Aleksandar J.foto: Printscreen Facebook

Jandrić je poslednjih godina živeo “na visokoj nozi” i time se opušteno hvalio na društvenim mrežama gde je redovno objavljivao fotografije sa luksuznih destinacija, a obavezno bi na ruci imao skup sat, markirane naočare i garderobu poznatih svetskih dizajnera.

Njegov “vrtoglavi uspon”, sudeći po fotografijama na mrežama, dogodio se tokom 2018. godine kada je gotovo promenio lični opis i stil mu je postao mnogo “skuplji”. Nosio je naočare vredne više i od hiljadu evra, a satove od po nekoliko desetina hiljada evra, vozio luksuzna kola, a kvadrat stana u Beogradu na vodi, kako se sumnja, platio je čak 9.000 evra!

- Sumnja se da je to uspeo tako što je iskorišćavanjem svojih ovlašćenja carinskog agenta za kompaniju “C&A MODA RS” sačinjavao i overavao carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom, za robu koja je iz Kine dopremana brodom, konternejski u Luku Rijeka u Hrvatskoj, a potom posredstvom hrvatskih autoprevoznika transportovao u Srbiju - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J. S.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track