Privedeni Novosađanin nije zaklao Meksikanku!

Preokret u istrazi

Privedeni Novosađanin nije zaklao Meksikanku!

Crna Hronika -
Policija sumnjala da je Selenu Margarit Grasijano Masedo (31) ubio D. P. (45) na brdu Marjan kod Splita, ali DNK analiza potvrdila da on nije ubica iako je letos viđen tamo

NOVI SAD - DNK otklonio sumnju.Nakon saslušanja i detaljne obrade, kao i analize DNK utvrđeno je da se Novosađanin koji je prethodno bio osumnjičen za ubistvo Meksikanke Selene Margarit Grasijano Masedo (31) u Splitu sasvim sigurno ne može dovesti u vezu s tim događajem, saznaje Kurir. - Četrdesetpetogodišnji D. P. iz Novog Sada jeste pre ubistva boravio nekoliko puta na području Splita i nosio je dres FK Milana kakav su opisali svedoci u Hrvatskoj. To što je on nosio dres sličan onome koji je nađen na licu mesta puka je slučajnost. Srpska policija pouzdano je utvrdila da se taj čovek ne može dovesti u vezu s ovim slučajem - kaže izvor Kurira i dodaje da je jedino D. P. bio osumnjičen i identifikovan kao mogući izvršilac.Novosadska policija juče je privela tri osobe na informativni razgovor zbog sumnje da bi mogle da daju korisne informacije o počiniocu.- Osim D. P. proveravamo sve Srbe koji su u vreme zločina boravili u Splitu. Uporedo s tim proverili smo i više metalik sivih „škoda oktavija“ - dodaje naš izvor.Premijer Ivica Dačić izjavio je sinoć da se, ako se s potpunom sigurnošću utvrdi da je Meksikanku ubio osumnjičeni Novosađanin, može očekivati njegovo izručenje Hrvatskoj.- Imamo potpisan sporazum o izručenju, a konačnu odluku o tome donosi Ministarstvo pravde. Ipak, mislim da je to sada sporedno. Najvažnije je da budemo potpuno sigurni da je u pitanju taj čovek - rekao je Dačić.Podsetimo, telo Selene Masedo pronađeno je, posle tri dana intenzivne potrage, nekoliko stotina metara od vrha Marjan. Nesrećnoj turistkinji odrubljena je glava, a ruke su joj bile vezane samolepljivom trakom. Obdukcijom je utvrđeno da nije silovana, a njeno telo bilo je sakriveno u procepu, koji je nakon zločina maskiran granama. Na mestu okrutnog ubistva policija je pronašla ranac i naoštreni kuhinjski nož. U rancu je bio dres na kojem je pisalo „Reksi“.

Stižu hrvatski inspektoriDirektor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da će u Srbiju doći tri hrvatska policijska inspektora.- Oni će se uključiti u istragu zajedno sa našim inspektorima - rekao je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track