POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA BOMBAŠKI NAPAD U INĐIJI: Pucao u gosta, promašio ga, pa se VRATIO U KAFIĆ I BACIO BOMBU! (VIDEO)
Otac optuženog Zorana R., Foto: Nenad Kostić

branio se da je morao

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA BOMBAŠKI NAPAD U INĐIJI: Pucao u gosta, promašio ga, pa se VRATIO U KAFIĆ I BACIO BOMBU! (VIDEO)

Crna Hronika -

Protiv Zorana R. (24), koji je uhapšen je zbog sumnje da je u maju prošle pucao u kafiću u Inđiji, a potom bacio bombu, potvrđena optužnica.

Viši sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu koju je tužilaštvo podiglo protiv Zorana R. (40) iz Putinaca kod Rume, okrivljenog za pokušaj ubistva i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se tereti da je 26. maja prošle godine pucao u Dragana K. (42), a potom bacio bombu na kafić u Inđiji.

Upucani Dragan . K
Upucani Dragan . K foto: Privatna Arhiva, Nenad Kostić

Podsećamo, Zoran R. je krajem maja prošle godine usred dana pucao u Dragana K. (42) koji je sedeo u kafiću. To je učinio pred brojnim očevicima, a kako se vidi na snimku, nije nosio nikakvu "kamuflažu" i odmah je identifikovan. Nakon pucnjave, vratio se i bacio bombu u isti taj lokal, u koji je u međuvremenu utrčao Dragan koji je bio meta.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

01:10

Trenutak bombaškog napada u Inđiji

Četrdesetdvogodišnjaku je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Inđiji, a potom je prevezen u Kliničko bolnički centar Vojvodina gde su mu konstatovane lake telesne povrede.

Iako su snimci šokantnog nasilja na kojima se vidi kako Zoran R. dolazi u kafić i iz pištolja puca na gosta, a potom se vraća na isto mesto i u kafić baca bombu, brutalnošću zgrozili javnost, mladićev otac za Informer tvrdi da je istina drugačija...te da je njegov sin sve to uradio kako bi zaštitio svoju porodicu.

- Pre nekoliko dana, taj napadnuti i još jedan momak, naoružani kalašnjikovima presreli su ga na putu dok je išao na posao...Izvukli su ga iz kola, pretukli ga i najgore ponižavali. Tada su mu oduzeli automobil i zapretili da će ukoliko im ne donese 4.000 evra upasti u našu kuću i svašta uraditi, ispričao je Mirko R.(44) uz opasku da ne pokušava opravdati ono što je Zoran uradio, već da samo želi da se zna prava istina i povod svemu tome.

(Kurir.rs / Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track