SLAVILI KUPOVINU AUTA, PA SE ZAKUCALI U BANDERU I POGINULI: Ana i Bojan stradali pre 10 godina, porodice NE MOGU DA IH PREŽALE
Foto: Printscreen, Arhiva

GODIŠNJICA smrti

SLAVILI KUPOVINU AUTA, PA SE ZAKUCALI U BANDERU I POGINULI: Ana i Bojan stradali pre 10 godina, porodice NE MOGU DA IH PREŽALE

Crna Hronika -

Pre tačno deset godina Beograđani Ana Veljković (29) i Bojan Knežević (30) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada su hteli da proslave kupovinu "opela" kojim su samo nekoliko sati nakon toga prvo sleteli s kolovoza, a zatim se zakucali u banderu.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 23. februara 2013. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu, a njihov automobil od siline udarca bio je potpuno smrskan. Knežević je na mestu preminuo, dok je njegova putnica u bolnici podlega povredama.

Povodom desetogodišnjeg pomena na nastradale njihove porodice objavile su čitulje u jednim dnevnim novinama.

nastradala ana veljković
nastradala ana veljkovićfoto: Printscreen

- Deset godina prođe, a vi ste svakodnevno u mislima s nama, ali vas nema tamo gde nam najviše nedostajete, u našim životima. Vreme ne donosi zaborav, već ljubav i sećanje na vas - pišu u čitulju koju su zajedno potpisale porodice Veljković i Knežević.

Porodica Veljković oprostila se još jednom čituljom od voljene Ane uz potresne reči.

- Deset godina od kada živiš u našim sećanjima. Bila si nas ponos i bogatstvo. Hvala ti što si nam mnogo pružila! Crna noć 23. februara 2013. otela te je od nas - stoji u čitulji, dok se porodica Knežević, takođe, tužnim rečima prisetila kobne noći kada su ostali bez Bojana.

nastradali bojan knežević
nastradali bojan kneževićfoto: Printscreen

- Vreme prolazi, a tuga i praznina ostaju. Živiš i živećeš u nama uvek voljen i nezaboravljen.

Podsetimo, do nesreće je došlo verovatno zbog neprilagođene brzine, a od siline udarca "opel" se okrenuo za 180 stepeni i bukvalno obmotao oko bandere. Polovni automobil u kojem su stradali, nesrećni mladić kupio je nekoliko sati ranije. Zbog toga je pozvao Anu Veljković da zajedno izađu u grad da proslave.

- Kobne večeri Bojan i Ana su otišli u jednu kafanu u Beogradu, gde su hteli da proslave Bojanovu kupovinu auta. Veseli su se i malo su popili. Tragedija se dogodila nakon proslave - podseća sagovornik i dodaje:

poginuli nakon proslave što je knežević kupio auto
poginuli nakon proslave što je knežević kupio autofoto: Printscreen, Arhiva

- Pri velikoj brzini sumnja se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s kolovoza pa se zakucao u banderu koju je bukvalno od siline udarca "opel" obmotao. Prizor nesreće bio je jeziv, a Bojan je poginuo na mestu, dok su vatrogasci izvlačili Anu koja je četri sata nakon toga preminula.

Majka

Nema više moje Ane

Kako je Kurir tada izveštavao porodice poginulih bile su neutešne, a Anina majka je nakon saznanja da je ostala bez ćerke jaukala.

- Sve sam izgubila! Nema više moje Ane! - jaukala je tada neutešna Anina majka, dok je ispred stana dočekivala rodbinu i prijatelje koji su dolazili da joj izjave saučešće.

Ana Veljković je, prema tadašnjim rečima komšija, bila student generacije na Defektološkom fakultetu, a radila je u "Vodovodu".

Komšije su tada imale samo reči hvale i za Bojana, koji se bavio ugrađivanjem klima-uređaja.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track