Osumnjičeni za paljenje diskoteke pušteni iz pritvora

Vranje

Osumnjičeni za paljenje diskoteke pušteni iz pritvora

Crna Hronika -
Osumnjičeni su po odluci Apelacionog suda iz Niša opravdano pušteni iz pritvora jer je procenjeno da su izvedeni svi ostali dokazi i da oni ne mogu da utiču na svedoke

VRANJE- Osumnjičeni za podmetanje požara u diskoteci "Paladijum" u Vranju pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode, jer su prestali razlozi za njihovo pritvaranje, rekao je portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević.

Iz pritvora su pušteni osumnjičeni Nikola T. iz Vranja i Božidar S. iz sela Katun, opština Bujanovac. U požaru za koji se sumnja da su 2. jula ove godine njih dvojica podmetnuli u diskoteci "Paladijum", do temelja je izgorelo i vranjsko pozorište "Bora Stanković" koje je od diskoteke delio samo jedan zid.

Milosavljević je izjavio da su sprovedeni svi postupci oko tog slučaja i izvedeni svi dokazi osim veštačenja, koje stručna ekipa iz Niša može da završi kada se raščisti zgarište pozorišta i procene štete.

"Osumnjičeni su po odluci Apelacionog suda iz Niša opravdano pušteni iz pritvora jer je procenjeno da su izvedeni svi ostali dokazi i da oni ne mogu da utiču na svedoke.

To ne znači da je postupak protiv njih obustavljen", rekao je Milosavljević.

On je kazao da postupak i dalje traje, kao i da će se osumnjičeni braniti sa slobode.

Osumnjičenima za podmetanje požara je nakon hapšenja bio određen pritvor do 30 dana, a nakon isteka pritvora sudsko veće Osnovnog suda u Vranju je donelo odluku o produženju pritvora za još mesec dana.

Odbrana osumnjičenih je uložila žalbu Apelacionom sudu u Nišu koji je doneo odluku o njihovom puštanju iz pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track