MAJOR LIDIJA PONOSNO SLUŽI SRBIJI VEĆ 24 GODINE: Po uzoru na oca odlučila sam da pomažem i brinem o građanima Srbije! (FOTO)
Foto: MUP, Printskrin / You Tube

Radi "muški"

MAJOR LIDIJA PONOSNO SLUŽI SRBIJI VEĆ 24 GODINE: Po uzoru na oca odlučila sam da pomažem i brinem o građanima Srbije! (FOTO)

Crna Hronika -

Heroj, majka, major policije i prva žena oficir u Policijskoj upravi u Nišu, Lidija Todorović, već 24 godine ponosno služi Republici Srbiji, ističući da je izabrala, kako pojedini vole da kažu "muški posao", koji časno i požrtvovano radi po uzoru na svog oca.

Todorović je naglasila za Kurir da je policijski posao teška i odgovorna profesija, koju već decenijama posmatra kao privilegiju, jer se nalazi u redovima Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.

lidija todorović
lidija todorovićfoto: MUP

- Sada već davnog 10. marta 1999. pristupila sam MUP-u i za dva dana slavim 24 godine rada. Ono što me je od prvog dana vodilo u radu je svest da uniforma nosi veliku odgovornost, ali ujedno nas i podstiče da pomažemo i da smo uvek na raspolaganju građanima kada smo im potrebni. Njihova bezbednost nam je prioritetni zadatak i cilj svakoga od nas koji radimo policijske poslove - rekla je Todorović.

Naša sagovornica istakla je da je prošla sve različite službe u okviru PU Niš, pa je tako između ostalog 14 godina obavljala funkciju portparola, dok je od 2013. major policije.

edukuje mlade kolege
edukuje mlade kolegefoto: MUP

- Trudila sam se da pravovremeno informišem naše sugrađane o svim informacijama koje su od ključne važnosti za njih, kao i da radim na promociji i izgradnji imidža policije kod građana - navodi lepa policajka i dodaje:

- Od 2006. sam oficir policije u Odeljenju policije, a sada obavljam poslove šefa Odseka za prevenciju, rad policije u zajednici, razvoj operativnih policijskih veština i poslova privatnog obezbeđenja i detektivske delatnosti.

lidija na raznim projektima pomaže građanima
lidija na raznim projektima pomaže građanimafoto: MUP

Ona je navela da je ovo poseban izazov jer se kroz preventivne aktivnosti radi na jačanju bezbedonosti građana. Todorović je navela da je timski rad ključ svakog uspeha, kao i da se oseća veoma korisno kada radi za zajednicu.

- Rad me ispunjava i daje mi motivaciju da budem bolja i uspešnija u poslu koji obavljam. Pratila sam i stanje bezbednosti, kreirala, organizovala i realizovala veliki broj preventivnih aktivnosti kao što su "Reci ne nasilju u porodici", "Stop krađama sačuvajmo svoju imovinu" i "Uvek profesionalno i zakonito" - rekla je Lidija i dodala da su to samo neki od projekata koji su uspešno realizovani.

građanima često sa kolegama priča kako ih bezbedno štite
građanima često sa kolegama priča kako ih bezbedno štitefoto: MUP

Lidija Todorović je pored svega bavi i edukacijom mladih kolega posebno u polju unapređenja znanja i veština.

Predrasuda je da je ovo "muški posao"

Drage dame, ovo je dinamičan i human posao, prijavite se

Lepa Nišlijka navela je i da su velike predrasude da je policijski posao zapravo samo muški.

- Kada sam postala prva žena oficir naišla sam na bezvrednu podršku i odličnu saradnju s kolegama, tako da ni tada, a mislim ni sada nema predrasude o ženama u policiji. Zapravo u poslednje vreme imamo sve više žena u našim redovima koje jednako dobro obavljaju taj posao - kaže Todorović i dodaje:

- I samo policija u takvom sastavu može na najbolji mogući način da odgovori na bezbednost građana. MUP se izuzetno posvećeno bavi negovanju vrednosti rodne ravnopravnosti i jednakosti.

lidija na raznim projektima
lidija na raznim projektimafoto: MUP

Lidija ima i lepu poruku za sve pripadnice koje žele da rade za MUP.

- Poruka za sve mlade žene koje žele da postanu policajke želim da kažem da je ovo dinamičan, human i zanimljiv posao u kome vredni ljudi imaju priliku da se dokažu, unaprede svoja znanja, napreduju i da ponosno nose uniformu srpske policije - kaže Todorović.

Porodica

Na kraju dana mirna luka

Lidija nam je ispričala i da na kraju dana kad zvanično završi posao u uniformi dolazi kući i trudi se da bude najbolja majka na svetu.

- Udata sam i jako sam ponosna na svoju porodicu, koja je moja sigurna luka, a svojim najvećim uspehom u životu smatram to što sam majka osmogodišnjeg dečaka Relje. Trudim se da mu posvetim što više vremena i da uživam u svakom zajedničkom trenutku - rekla je objasnila da li je teško uskladiti odgovoran posao i porodicu:

- Nije lako uvek uskladiti profesoinalnu karijeru sa privatnim obavezama, ali je dobra organizacija ključ uspeha kao i u svakom drugom poslu.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track