ŠOK! POLICAJAC RADIO ZA BEOGRADSKE MAKROE: Ugovarali sastanke u stanovima, imali obezbeđenje i sekretarice
Foto: Shutterstock

presuda

ŠOK! POLICAJAC RADIO ZA BEOGRADSKE MAKROE: Ugovarali sastanke u stanovima, imali obezbeđenje i sekretarice

Crna Hronika -

Goran Stanković, bivši policajac pravosnažno je osuđen na kaznu od godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom zbog umešanosti u organizovanju prostitucije. Odlukom Specijalnog suda, koju je potvrdio Apelacioni sud, Stankoviću je izrečena mera zabrane da se bavi policijskim poslom u naredne četiri godine.

Stanković je, kako je utvrđeno, od marta do sredine novembra 2019. godine, na teritoriji Beograda, bio član kriminalne grupe koja je pronalazila i vrbovala devojke za pružanje seksualnih usluga.

- Podsticali su ih na pružanje seksualnih usluga, stavljajući im u izgled zaradu od polovine ugovorenog iznosa. Radi prikrivanja identiteta davali su im pseudonime, pa su nakon pristanka da se bave prostitucijom, pronalazili stanove u Beogradu u kojima su boravile i takozvane sekretarice. One su bile zadužene da po nalozima orgtanizatora grupe stupe u kontakt sa klijentima, koordiniraju "predaju angažovanih žena za pružanje seksualnih usluga" - navedeno je u potvrđenoj presudi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Kako se navodi, usluge su reklamirali putem internet sajtova, a organizatori grupe Darko Todorović i Saša Glišić su devojkama obezbeđivali i fizičko obezbeđenje iznajmljenih stanova u kojima su pružale seksualne usluge. - Kontrolisali su i dolaske novih klijenata u stanove, kao i što su neposredno ili na osnovu izdatih naloga pripadnicima organizovane kriminalne grupe organizovali prevoz i predaju angažovanih ženskih osoba korisnicima seksualnih usluga, organizovali način podele novca stečenog od pružanja usluga prostitucije, koja raspodela je direktno zavisila od broja pružanih seksualnih usluga angažovanih ženskih osoba i izvršenih zadataka pripadnika organizovene kriminalne grupe, koji su u navedenom vrmenskom periodu postali osuđeni Miloš Tanasković, Staša Momčilović, Jelena Momčilović, Dragana Pejić, Maja Ivanović, Nemanja Radojkić, Zoran Jolić, Nemanja Stojić, Srđan Golubović, Danijel Klarl, Radomir Vujović, Marko Žarković i Goran Stanković - navodi se u presudi.

Bivši policajac, kako je utvrđeno, imao je zadataka da po nalogu organizatora vrši provere u evidenciji MUP vezano za vozila i osobe koje su se pojaviljivale i dovodile u vezu sa dolaskom klijenata na adrese na kojima se odvijala prostitucija.

Podsetimo, kako je Kurir pisao ranije, istražitelji su tokom akcije hapšenja tada pronašli i svesku sa spiskom imena klijenata, ali su otkrili i oglase preko kojih su se devojke reklamirale.

- Uz fotografiju i „umetničko ime“ devojke stoji i detaljan opis - fizičke karakteristike poput boje kose, očiju, visina, težina, godine, da li imaju tetovaže, da li se depiliraju, imaju li pirsinge, ali i i šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Navodno je cena po satu ovim devojkama bila od 150 do 200 evra - rekao je tada izvor Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track