MISTERIJA NESTANKA MLADIĆA KOD SLANKAMENA: "Milan je jedinac i majka mu je gore iz dana u dan, samo istina može da je spasi"
Foto: Privatna arhiva

strašna ispovest sestre

MISTERIJA NESTANKA MLADIĆA KOD SLANKAMENA: "Milan je jedinac i majka mu je gore iz dana u dan, samo istina može da je spasi"

Crna Hronika -

Pre mesec dana u domu Milana Miškovića proslavljen je njegov 26. rođendan.

Ali, nije bilo radosti, jer Milana nema. Njegovi roditelji, baka, sestra od tetke i njeno četvoro dece već tri godine žive sa bolom, čekaju da se vrati kući da im kaže koju reč ili da usnuo ne izusti ništa. Ali, samo da bude tu, među svojima.

Na današnji dan, 16. marta 2020. Milan je nestao kod Slankamena, kada je na Dunavu pecao sa svojim prijateljem Ilijom. Telo njegovog druga je isplivalo, ali Milanu nema traga. Da li je među živima ili je mutan Dunav postao njegova grobnica?

"Svake godine ja kao njegova sestra zamolim da se objavi nešto na taj datum. Nažalost, informacije su uvek iste jer ne znamo ništa, ali ne želim da se slučaj o Milanu zaboravi. Ne želim da nadležni misle da smo odustali do njega, danas je tri godine kako živim bez mog brata, a ne znam gde je", priča Milanova sestra.

Ilija Đokić, alasi, Milan Mišković
foto: Privatna Arhiva

"Nada i dalje postoji. Ali, posle toliko vremena, nemamo baš, ali baš nikakvih informacija. Mnogi su ubeđeni da se on tad utopio, ali nije on list drveta ili parče papira da tako nestane i da se ni posle toliko vremena o njemu ne zna ništa", priča očajna sestra.

"Milan je sin jedinac i njegova mama, moja tetka, psihički je gore iz dana u dan. Plašimo se i za njeno zdravlje. Samo istina može da je spasi. Ma kakva ona bila", navodi sestra.

Šta se desilo kobnog dana?

Milan je tog 16. marta 2020. godine krenuo u ribolov sa svojim drugarom Ilijom. Ušli su u čamac, krenuli Dunavom u Slankamenu, a tada im je, kada su krenuli da bacaju mreže, neko rekao: "Deco, nemojte, duva jak vetar".

Kako je ranije Ivana ispričala, Milan je iskusan, rekao je da će samo pokušati, da će se brzo vratiti ako ne uspeju. I tu im se gubi svaki trag. Ilijino telo pronađeno je mesec dana kasnije čak u Zemunu.

Sa čamcem su isplivale, kako kaže sestra, i neke "nelogičnosti".

"Prvo je bilo da je pronađen u jako čudnom stanju, a nama je bilo čudno kako je čamac pronašao baš neki Milanov drug. Jedan deo čamca je bio zaboden u pesak", ispričala je ona.

Ivana kaže da je to tehnički jedino što znaju prisećajući se prvih dana Milanovog nestanka.

"Drugog dana po Milanovom nestanku su i njegov otac i moj otac, krenuli u potragu. Svi smo se odmah angažovali. Za sve ovo vreme, u svašta smo posumnjali, pa čak i da je ubistvo u pitanju i to zbog Ilije, koji je imao podebeli dosije. Milan je želeo da mu pomogne, da ga izvuče, da dečko stane na noge. Sumnjali smo i na to da se Milan našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Čak se nadamo i da je zaštićeni svedok zbog Ilije", navodi Ivana.

Porodica je pomišljala i da će se Milan odnekud pojaviti, pa i to da ga neko drži zatočenog kako bi namirio neki Ilijin dug.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track