STRANAC POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI 56.000 EVRA: Zaplena na graničnom prelazu Gradina
Foto: Carina Srbije

STRANAC POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI 56.000 EVRA: Zaplena na graničnom prelazu Gradina

Crna Hronika -

Velika količina novca zaplenjena je stranom državljaninu (46) na granično prelazu "Gradina", kad prilikom ulaska u našu zemlju nije prijavio koliku količinu novca poseduje.

Mada su propisi o prenosu gotovog novca preko granice dobro poznati, carinici gotovo svakodnevno otkrivaju devizne prekršaje, jer pojedini putnici zanemaruju obavezu da na granici prijave gotovinu u iznosu većem od 10.000 evra koliko se može preneti bez prijavljivanja.

Dva takva slučaja zabeležena su u razmaku od nekoliko dana na graničnim prelazima Gradina i Sremska Rača.

Na prelazu Gradina carinici su 13. mart u saradnji sa policijom otkrili i zadržali preko 46.000 evra, piše Jugmedia.

U prekršaju se našao 46-godišnji strani državljanin, koji je kombijem strane registracije putovao iz Bugarske ka Češkoj.

Iako je rekao da sa sobom nosi dozvoljeni iznos deviza u njegovoj ličnoj torbi je prilikom kontrole pronađeno nešto više od 56.000 evra, od čega je putniku odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Nekoliko dana ranije, na ulaznoj strani graničnog prelaza Sremska Rača takođe je otkriven pokušaj jednog putnika da među svojim stvarima prokrijumčari neprijavljeni novac.

Tada je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao automobilom stranih registarskih oznaka, pronađeno 10.000 neprijavljenih švajcarskih franaka i 22.200 američkih dolara, od čega mu je na licu mesta vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra koji nije bio u obavezi da prijavljuje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track