"KAKO ĆEMO DA GA ODRADIMO": Beograđanin i trojica Nišlija smislili lukav plan da čoveku ovako otmu 17.500 evra
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

preti im 15 godina robije

"KAKO ĆEMO DA GA ODRADIMO": Beograđanin i trojica Nišlija smislili lukav plan da čoveku ovako otmu 17.500 evra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Bojana G. (27) iz Beograda, kao i trojice Nišlija, Marka M. (34), Branka S. (25) i Miloša B. (23) zbog sumnje da su silom i pretnjama od oštećenog A. Đ. oduzeli 17.500 evra 30. novembra 2022.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, okrivljenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo Razbojništvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina, saopštilo je VJT.

Kako navodi tužilaštvo, postoji opravdana sumnja da su okrivljeni po prethodnom dogovoru s umišljajem zajednički izvršili krivično delo, tako što je Bojan G. 29. novembra pozvao oštećenog A. Đ. mobilnim telefonom, traživši da on proda oštećenom bitkoin u vrednosti od 13.000 američkih dolara.

Potom je s ostalim okrivljenima dogovorio kako će da ga "odrade", oduzmu mu novac i podele ga na četiri jednaka dela. Sutradan je Branko S. s istog broja i mobilnog telefona poslao poruku oštećenom da se nalazi ispred tržnog centra Galerija kod ulaza 2, pa je oštećeni izašao iz tržnog centra i seo u automobil s lažnim registarskim oznakama, u kojem je na vozačkom mestu sedeo Branko S, a na zadnjem sedištu Miloš B, dok ih je u drugom vozilu na parkingu iza Beogradskog sajma čekao Marko M, piše u optužnici.

Pošto je Bojan S. krenuo da vozi, Miloš B. je sa zadnjeg sedišta uhvatio oštećenog za vrat i počeo da ga davi, udarajući ga po glavi, a potom su mu se obojica obratila rečima "daj pare, ubićemo te". Oštećeni im je predao novac u iznosu od 17.500 evra i mobilni telefon, nakon čega su ga okrivljeni izgurali iz vozila u pokretu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track