TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU: Za Simonovića traže osam godina zatvora! PRVA REAKCIJA NA PRESUDU
Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

drugo osnovno javno tužilaštvo

TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU: Za Simonovića traže osam godina zatvora! PRVA REAKCIJA NA PRESUDU

Crna Hronika -

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je danas da će se žalilit na presudu kojom je danas pred Drugim osnovnim sudom, u ponovljenom postupku, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen na pet godina zatvora zbog optužbi da je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Tužilaštvo je najavilo da će od drugostepenog suda tražiti da Simonovića osudi na osam godina ztvora.

Dragoljub Simonović sa advokatima
Dragoljub Simonović sa advokatimafoto: Vladimir Šporčić

Zatvorske kazne, podsetimo, su izrečene i ostalim optuženima - Vladimir Mihajlović je osuđen na četiri godine zatvora, Aleksandar Marinković na četiri godine i šest meseci, a Igor Novaković na tri godine i šest meseci zatvora. Podsetimo, prvom presudom, Simonović je bio osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora.

- Drugo osnovno javno tužilaštvo u beogradu, optužilo je D. S. i V. M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti podstrekavanjem i zahtevvalo da okrivljenom D. S. sud izrekne kaznu od osam godina zatvora, a okrivljenom V. M. kaznu od pet godina zatvora, okrivljenom I. N. pet goina a A. M. kaznu u trajanju od šest godina zatvora - navodi se u saopštenju Drugog osnovnog javnog tužilaštva i dodaje:

- Kako je Drugi osnovni sud u Beogradu danas ponovo doneo presudu, Drugo osnovno javno tužilaštvo u zakonskom roku podneće žalbu, zahtevajući da se okrivljenima izreknu kazne koje je tužilaštvo predložilo, jer je stav tužilaštva da se samo tako zahtevanim kaznama u konkretnom slučaju može ostvariti svrha specijalne i generalne prevencije - navodi se iz Uprave Drugog osnovnoj javnog tužilaštva.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track