Sin moćnika silovao staricu u Peći

Nezapamćen zločin

Sin moćnika silovao staricu u Peći

Crna Hronika -
Nad staricom Velikom Jašović iz sela Belo Polje kod Peći iživljavao se 27-godišnji V. S. Iz straha od njegovog oca, lokalnog političara, staricu nije obišla ni medicinska sestra

PEĆ - Zastrašujuće!Staricu Veliku Jašović (83) iz sela Belo Polje kod Peći skoro dva sata silovao je sin lokalnog moćnika, 27-godišnji Srbin V. S, a iz straha od njegovog oca staricu nije smela da poseti ni seoska medicinska sestra. Zdravstvenu pomoć ukazali su joj jedino albanski lekari u u Peći, saopštila je Episkopija raško-prizrenska.- Počinilac nezapamćenog zločina ušao je u kuću u kojoj starica sama živi oko 23 sata 21. avgusta i zadržao se puna dva sata iživljavajući se nad njom. Nakon što je starica smogla snage da prijavi zločin, obavljen je policijski uviđaj i ginekološki pregled, koji su potvrdili osnovanost sumnje za zločin počinjen nad staricom - saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske, a episkop Teodosije najoštrije je osudio zločin.Starica je još u velikom šoku zbog toga što je tužilac osumnjičenom odredio kućni pritvor, koji ovaj prema nalazu policije krši.- Reč je o nezapamćenom zločinu, koji je nad jednom nemoćnom staricom počinio očigledno duševno teško bolestan čovek. O ovom slučaju obavešteni su Oebs i Euleks, koji će detaljno nadzirati istragu i ceo proces, kako bi se počinilac priveo pravdi. Osim ovog samog užasnog čina koji je počinjen nad staricom, jednako je strašno, ako ne i tragičnije ćutanje onih koji su upoznati s ovim slučajem, posebno u Metohiji - rekao je arhimandrit Sava za veb-sajt Eparhije.On dodaje da je otac osumnjičenog za ovaj zločin M. S., lokalni srpski politički predstavnik i predsednik sela, koji je prema svedočenju stanovnika mesta sa kojima smo razgovarali zaveo atmosferu straha, tako da niko od seljana nije smeo ni da poseti Veliku, koju on i njegov sin optužuju za klevetu.Prema navodima Eparhije, staricu čak nije smela da poseti ni seoska medicinska sestra i zdravstvenu pomoć ukazali su joj jedino albanski lekari u bolnici u Peći.

Zavera ćutanja- Niko ni iz obližnje srpske opštine Goraždevac nije našao za shodno da se angažuje oko pomoći ovoj unesrećenoj starici koja je preživela paljenje kuće, vratila se na zgarište, a onda su joj Albanci opljačkali kuću pre tri godine. Da je kojim slučajem osumnjičeni za ovaj gnusni zločin albanske nacionalnosti, slučaj bi odmah dospeo na sve naslovne strane naše štampe. Ova zavera ćutanja pokazuje ozbiljan problem u srpskoj zajednici, a odsustvo najelementarnije ljudske solidarnosti zaprepašćuje - ističe arhimandrit Sava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track