BRAT NESTALOG MLADIĆA U DUNAVU ZA KURIR TV: Momci koje tražimo zaslužuju svu našu pomoć, ako imate OVO, molim vas POZOVITE ME
Foto: Kurir Televizija, Petar Aleksić

apel

BRAT NESTALOG MLADIĆA U DUNAVU ZA KURIR TV: Momci koje tražimo zaslužuju svu našu pomoć, ako imate OVO, molim vas POZOVITE ME

Crna Hronika -

Prošlo je četiri dana potrage za nestalim muškarcima kojima se u subotu uveče prevrnuo čamac kod Pančevačkog mosta.

Rečna policija i dalje pretražuje tok Dunava nizvodno u smeru ka Pančevu. Na ušću Tamiša u Dunav za Kurir TV govorio je Dušan Marković, brat nestalog Miloša Markovića.

- Članovi porodica svih za kojima se traga dajemo maksimum da pomognemo. Do sada su urađene neke stvari, našli smo delove čamca koji su otpali, pronađeni su rančevi, prsluk za spasavanje. To nam daje nadu za srećan kraj. Stručne službe rade na tome, u koordinaciji s njima se ispomažemo. U tome nam je potrebna pomoć, već ima dosta njih koji su se odazvali. Ogroman je teren, treba nam oprema, čamci, sonari, kako bismo pronašli čamac. Od velike koristi su veslačka društva jer kajak i kanu mogu da priđu na nepristupačna mesta - rekao je Dušan Marković.

Dunav, Ada Huja, nestali mladići
foto: Petar Aleksić, Facebook

Apelovao je na ljude dobre volje da se ne upuštaju sami u potragu jer ima delova terena koji su opasni.

- Potrebni su iskusni ljudi na vodi, molim amatere da ne izlaze da slučajno ne napravimo novu tragediju. Potrebna nam je pomoć i u dronovima, već dva snima i analizira celu obalu. Što se tiče pešaka, ima veliki broj dobrovoljaca koji idu nizvodno od restorana Renato. Molim pešake da idu u pratnji policijske brigade sa psima. U jednom delu ima močvarnih terena koji su nebezbedni i rizični, pa taj deo pretražuju profesionalci - dodao je Marković.

04:40

BRAT NESTALOG MLADIĆA U DUNAVU ZA KURIR TV: Momci koje tražimo zaslužuju svu našu pomoć, ako imate OVO, molim vas POZOVITE ME

Za kraj, ostavio je i svoj broj mobilnog telefona na koji ga svako, ko želi da pomogne, može pozvati.

- Svi koji žele da pomognu mogu to da učine pozivom na moj broj 0637201202. Svaki vid pomoći nam je dobrodošao. Momci koje tražimo su fenomenalni, zaslužili su da im pomognemo i ako su živi, da ih pronađemo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Slađana Nedeljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja