SMRT NA OKRETNICI 77 ZAMRZLA BEOGRAD: Pomahnitali autobus ubio studente Radomira i Dijanu, 5 minuta pre udesa zvala je oca
Foto: Privatna Arhiva

podsećanje na tešku tragediju

SMRT NA OKRETNICI 77 ZAMRZLA BEOGRAD: Pomahnitali autobus ubio studente Radomira i Dijanu, 5 minuta pre udesa zvala je oca

Crna Hronika -

Beograd je zanemeo u sredu veče, kada se na Čukarici odigrala drama u kojoj je vozač autobusa na liniji 56 preminuo za vreme vožnje.

Više putnika je lakše povređeno. Pre samog incidenta, u nameri da izbegne nesreću zakucao se u par automobila uletevši na autoplac, verovatno se trudeći da posledice budu što manje.

Ova nesreća podsetila je na jednu koja se dogodila takođe sa autobusom GSP, koja je nažalost imala takođe svoje žrtve - i to dvoje mladih studenata.

Bila je 2011. godina, novembar, kada se na okretnici autobusa 77 dogodila nezamisliva tragedija. Jovan S. je upravljao autobusom kada je izgubio kontrolu nad njim i uleteo u park gde je usmrtio studente Dijanu Đorović (22) i Radomira Vučkovića (19).

Vozač je zbog kvara izgubio kontrolu nad vozilom, pa je pokušao da ga zaustavi i udario je u drvo. Prema njegovom priznanju, zbog mraka nije video mlade u parku. Od siline udara, Vučković je preminuo na mestu nesreće, dok je Đorovićeva umrla u Urgentnom centru. Tijana Đorović, Dijanina sestra, jedina je preživela udes.

Utvrđeno je da je do udesa došlo zbog tehničke neispravnosti vozila.

Gojko Đorović, Dijanin otac, bio je ogorčen presudom kojom niko nije odgovarao za smrt njegove ćerke.

- Deca su se vraćala s večere, bila u parkiću, a eto šta se desilo. Dete mi je išlo stazicom... Pet minuta pre udesa sam se čuo s njom - govorio je za Kurir.

- Moja druga ćerka je jedini svedok, ona je sve veoma teško podnela, čak je napustila i fakultet, nije mogla da se vraća. Sve i da su vozača doživotno osudili, meni to dete ne bi vratilo, svestan sam toga, ja ništa ne dobijam. Njegova supruga nam je izjavila saučešće, ali nam niko iz te firme nije ni telegram poslao - priznao je tada.

Đorđe Kalanj, koji je zastupao vozača Jovana S. objasnio je tada.

- Sumnju u neispravnost je iskazala komisija veštaka s Mašinskog fakulteta. Uzrok je bila ibertura, koja je dovela do povećanog broja obrtaja motora, a samim tim i do ubrzanja autobusa. Nakon udesa, tokom šlepanja, taj isti autobus je u Dunavskoj ulici udario u automobil koji je išao iz suprotnog smera i iskrivio rudu - naveo je Kalanj i istakao da mu je veoma žao nastradalih i njihovih porodica.

- Jovan živi s tim da je ubio dvoje ljudi i ta slika će ga pratiti do kraja života - rekao je tada advokat Kalanj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track