7 GODINA OD UBISTVA PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ NA NASIPU U BORČI: Na 40 godina robije osuđen muž Zoran, ovu tajnu odnela u grob
Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen/Facebook

prvi pomen posle sudskog procesa decenije

7 GODINA OD UBISTVA PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ NA NASIPU U BORČI: Na 40 godina robije osuđen muž Zoran, ovu tajnu odnela u grob

Crna Hronika -

BEOGRAD - Danas se navršava sedam godina od ubistva Jelene Krsmanović Marjanović, pevačice Granda, koja je brutalno ubijena 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči.

Njen suprug Zoran Marjanović, letos je osuđen za ovaj zločin pred Višim sudom u Beogradu na 40 godina robije, maksimalnu kaznu u državi Srbiji.

On je dosad svake godine, na dan njenog ubistva, dolazio na groblje Zbeg u Borči, kako bi održao pomen i položio cveće na njen grob. S njim je uvek dolazio i njegov pokojni otac Vladimir Marjanović dok njegova pokojna majka Zorica, svekrva ubijene Jelene, nije izlazila na groblje.

Dolazili su i Zoranov sin iz prvog braka, brat i snaja.

Podsetimo, Jelena je nestala u subotu, 2. aprila 2016. godine oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka. Kako je tada izjavio njen suprug Zoran, ona je na nasip otišla s njim i ćerkicom.

Nakon trčanja, trebalo je da ode prvo kući, a zatim da poseti bolesnu majku, sada već pokojnu Zoricu, koja je, takođe, živela u Borči. Umesto svega toga, sutradan, u nedelju, 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno je njeno unakaženo telo.

Podsetimo, kako je Kurir već pisao, u julu ove godine, posle šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović, pevačice "Granda" koju je, kako se navodi u presudi, ubio na svirep i podmukao način u aprilu 2016. godine. Time je stavljena tačka na slučaj koji je godiama bio u žiži javnosti.

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica, a sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

Tajnu odnela u grob

Zoran je osuđen, ali je Jelena u grob odnela jednu tajnu koja nikad neće biti demistifikovana.

Posle stričeve sahrane, Jelena je imala čudan razgovor sa svojom strinom.

Upravo je strina o tome govorila posle Jeleninog ubistva.

"Prošle godine, posle sahrane mog muža, pričale smo u kolima. Na moj komentar da sam ja sledeća, odgovorila mi je: 'Nisi ti, ja sam".

- Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina - rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a takođe, ona je navela i da je ubica imao jake emocije prema žrtvi.

Blato s nasipa kao krunski dokaz

U obrazloženju presude kojom je Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva žene, navodi se da je on imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena!

Kako se navodi, na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi se Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

- Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela - navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.

U opširnoj presudi u koju je Kurir imao uvid, sudsko veće je detaljno analiziralo sve izvedene dokaze tokom postupka koji je trajao četiri godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track