DEČAK (3) IZ NIŠA PREMINUO OD OPEKOTINA, SLUČAJ POTRESAO SRBIJU! Majka koja je osumnjičena za UBISTVO nije se pojavila na suđenju
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

sumnjiči se da ga je polila vrelom vodom

DEČAK (3) IZ NIŠA PREMINUO OD OPEKOTINA, SLUČAJ POTRESAO SRBIJU! Majka koja je osumnjičena za UBISTVO nije se pojavila na suđenju

Crna Hronika -

Suđenje Tamari S. (32) iz Niša čije je trodogodšnje dete preminulo od opekotina vrelom vodom, nije danas počelo u Osnovnom sudu u Nišu jer se okrivljena nije pojavila na ročištu.

Advokat okrivljene i otac dečaka, koji je u ovom slučaju oštećeno lice, takođe nisu došli na ročište, s tim što je rečeno da ocu dečaka nije uručen poziv, dok za Tamaru S. i njenog advokata nema dokaza da su uredno pozvani na sud.

Novo ročište zakazano je za 11. maj, s tim što će okrivljenoj uz poziv biti dostavljen i optužni predlog izmenjen decembra prošle godine.

Tamara S. (32) je bila uhapšena nakon što je dečak preminuo i nakon toga osumnjičena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, dok se njena majka D.T. sumnjiči samo za nepružanje pomoći. a krivična prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku.

Crvena zvezda, majka, preminulo dete, Niš
foto: Marko Smiljković

Trogodišnji G.S. je preminulo nakon što je 28. januara prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima zadobilo opekotine vrelom vodom, a majka ga nije odvela u zdravstvenu ustanovu kako bi dobio pomoć.

Majka ga je, prema nezvaničnim informacijama, namazala kremom protiv opekotina i stavila da spava, ali je pred zoru, 29. januara shvatila da dečak ne diše i onda pozvala Hitnu pomoć. Lekari su po dolasku na lice mesta mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog deteta.

Baka D.T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je ona oblačila petogodišnju unuku, a Tamara S. hranila šestomesečnu bebu.

Međutim, D.T. je kasnije promenila iskaz i rekla da u momentu kada se dečak opekao, ni ona ni majka dečaka Tamara S. (32) nisu bile u stanu u već je sa dečakom navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina.

otac, majka, dete, Niš
foto: Privatna Arhiva

Navodno je i jedanaestogodišnja devojčica potvrdila da je kupala dečaka kada je on slučajno povukao vruću vodu i slučajno se opario, zadobivši na taj način opekotine na celom telu. Obdukcija je pokazala da je dečak imao opekotine na čak 90 odsto površine tela, usled kojih je preminuo.

Tamara S. je u martu puštena da se brani sa slobode, a prvo psihijatrijsko veštačenje koje je obavljeno u aprilu prošle godine pokazalo je da je privremeno procesno nepsosobna.

Novo veštačenje koje je urađeno u Specijalnoj psihjatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, pokazalo je da je ipak sposobna da prati suđenje.

Ukoliko se pravosnažno dokaže krivica Tamare S, ona može biti kažnjena sa najviše tri godine zatvora.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja