BRAT STOJANA IZ RIPNJA ZA KURIR: Pozvao me i rekao "UBIO SAM TROJE LJUDI", treba da ide na doživotnu robiju!
Foto: Petar Aleksić

posle hapšenja osumnjičenog

BRAT STOJANA IZ RIPNJA ZA KURIR: Pozvao me i rekao "UBIO SAM TROJE LJUDI", treba da ide na doživotnu robiju!

Crna Hronika -

Monstruozan zločin koji se u ponedeljak dogodio u Ripnju potresao je javnost u Srbiji.

Jovan Ilić, brat Stojana Ilića koji je osumnjičen da je u ponedeljak ubio devojčicu N.P. (16), za Kurir kaže da osuđuje svog brata koji je počinio zverski zločin.

- Treba da ide na doživotnu robiju i da odgovara za ono što je počinio! Nije smeo tako nešto da uradi. Nakon zločina pozvao me na telefon dok sam bio na poslu i rekao:" Ubio sam troje ljudi!" Zanemeo sam i nisam znao kako da reagujem - kaže sagovornik i dodaje:

1 / 8 Foto: Petar Aleksić

- Nikog ne opravdavam, ali ta porodica je uzimala od njega novac i mislim da je pukao i zato je to uradio.

Naš sagovornik rekao je da je on bolestan i da pošteno zarađuje za svoju decu i da ga više ne zanima šta kaže i radi njegov brat kog se odrekao zbog ovoga što je počinio.

Kako je počeo krvavi pir

Krvavi pir dogodio se juče u Ripnju. Stojan je prvo kako se sumnja ubio devojčicu, a zatim je uleteo u njenu kuću i napao njenu porodicu.

Devojčica N. P. (16), preminula je juče u Ripnju nakon što ju je, kako se sumnja, nožem napao Stojan I. (38), zadobila je ubodne rane u predelu vrata i stomaka. Osumnjičeni je pre ubistva, kako se veruje, devojčicu silovao. On se tereti i da je nožem naneo teške telesne povrede majci, baki i ujaku nesrećne devojčice. Telo devojčice pronađeno je na oko kilometar od kuće u kojoj je živela sa porodicom, a motiv za napad i dalje nije poznat.

Rođaci i komšije ubijene devojčice kažu da se Stojan ponašao čudno, ali da ništa nije slutilo na tragediju. Prema navodima tetke majke N. P. Stojan se njoj ranije žalio na probleme i govorio joj kako obilazi manastire i vračare.

- Žalio se i meni koliko puta da ima probleme. Da ne zna šta da radi, da ide po manastirima, po vračarama... To je meni lično rekao. Ja sam ga savetovala, dala sam mu dobar savet, da se mane toga - rekla je rođaka. Ona je istakla i da je Stojan sa porodicom ubijene N. P. do tada "živeo u miru".

- Slagali su se, pili su kafu zajedno, družili su se... Dolazio je tu stalno, i on i sva braća njegova, družili su se svi. To niko nije mogao da pretpostavi - kazala je u suzama naša sagovornica.

Podsetimo, nakon krvavog pira Stojan se bio dao u beg, ali je policija uspela da ga locira i savlada.

Njemu je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Telo ubijene devojčice poslato je na obdukciju.

Kurir.rs/B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja