TELEFON UBIJENOG ŠKALJARCA PRONAĐEN U NOVIČINOJ KUĆI! Podgoričanin uhapšen zbog sumnje da je saučesnik u likvidaciji Vujovića!
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen Facebook

priveden

TELEFON UBIJENOG ŠKALJARCA PRONAĐEN U NOVIČINOJ KUĆI! Podgoričanin uhapšen zbog sumnje da je saučesnik u likvidaciji Vujovića!

Crna Hronika -

Posle hapšenja Dražena V. (38) iz Podgorice, zbog sumnje da je ubio Vujovića, policija je juče uhapsila i Podgoričanin Novica Đ. (37). On je priveden zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vujovića u selu Šteke nadomak Podgorice.

"Pretragom terena u blizini kuće N.Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom V.V“, saopšteno je iz policije.

Pretresom prostorija, koje koristi Novica Đ. pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštili su iz Uprave policije.

Vidak Vujović, škaljarac, ubijen
foto: Instagram

Sumnja se da je Vojvodić, 31. marta, između 16 i 17.30 sati došao po Vujovića sa kojim se družio od ranije. On ga je odvezao vozilom marke "VW golf“, barskih registrarskih oznaka do mesta Šteke.

"Tu je sa direktnim umišljajem, na podmukao način, namamio oštećenog na pogodno mesto, nakon čega ga je pištoljem marke "CZ M57“ kalibra 7.62mm, sa najmanje četiri projektila, ubio“, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon toga, osumnjičeni Dražen V. se odvezao sa mesta zločina i zatim se vratio sa drugoosumnjičenim Novicom Đ. kako bi uklonili tragove.

"Beživotno telo Vujovića polili su zapaljivom tečnošću sa namerom da uklone materijalne dokaze krivičnog dela“, naveli su iz policije.

Pretresom Draženovog vozila, policija je pronašla pištolj, koji je veštačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnoge druge tragove koji su izuzeti, kako sa mesta ubistva, tako i iz vozila osumnjičenog.

Policija tokom istrage poligrafski testirala više ljudi i izuzelai veliki broj snimaka sa video nadzora, saopšteno je iz policije.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Šćepanović, prihvatio je predlog Višeg državnog tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana Draženu V., koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Vidaka Vujovića.

"Vojvodić se na saslušanju kod sudije Šćepanovića branio ćutanjem", rekao je njegov branilac, advokat Damir Lekić.

Kurir.rs/Libertas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track