"VOZAČU JE POZLILO" Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Belencan: Najvažnije da niko od niških đaka nije stradao
Foto: TV Pink Printscreen

sreća u nesreći

"VOZAČU JE POZLILO" Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Belencan: Najvažnije da niko od niških đaka nije stradao

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan je, govoreći o udesu u kojem je učestvovao autobus sa niškim đacima, istakao da je najvažnije da ni jedno dete nije stradalo.

- Vozaču je pozlilo, nijedno dete nije stradalo. Vozač je postupio prinudno, jer mu se slošilo. Prema našim saznanjima nije imao problem sa srcem, ali to će utvrditi zdravstveni radnici - rekao je Belencan za TV Pink. On je podvukao da je bitno da nije stradalo nijedno dete.

Zlatko Belencan
foto: TV Pink Printscreen

Belencan ističe da je tokom akcije pojačane kontrole od 13. do 16. aprila otkriveno 13.203 saobraćajna prekršaja.

- Dominira prekoračenje brzine - u 47 odsto slučajeva. Ono što zabrinjava jeste da vozači nisu shvatili da su oni ti koji su najugroženiji. Najveći broj vozača pogine - istakao je Belencan.

Belencan kaže da je više od 1,5 miliona ljudi ušlo na graničnim prelazima tokom praznika, odnosno oko pola miliona vozila i oni su se kretali koridorom 10 i 11.

- Na tim koridorima nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulima. U periodu kada je vršena pojačana kontrola poginula u udesima su poginula četiri lica, ali na lokalnim putevima - naveo je Belencan.

Kurir.rs/TV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track