JEZIVO SVEDOČENJE ŽRTVE MONSTRUMA IZ MIRIJEVA! "Ostavio je ćerku (7) da sama živi u stanu 15 meseci, lagao me!" EKSKLUZIVNO
Foto: Facebook

kurir otkriva

JEZIVO SVEDOČENJE ŽRTVE MONSTRUMA IZ MIRIJEVA! "Ostavio je ćerku (7) da sama živi u stanu 15 meseci, lagao me!" EKSKLUZIVNO

Crna Hronika -

"Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021, on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela pet dana".

Ovim rečima je, kako Kurir nezvanično saznaje, I. L. (46), žena sa kojom je otac monstrum Uroš Pašajlić (38) živeo u stanu u Borči, dok je njegova ćerka (8) živela zatočena u iznajmljenom stanu u Mirijevu, opisala na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu kako je prvi put posumnjala u ono u šta je verovala 15 meseci. Nasilje u porodici koje je prijavila I. L. spasilo je sigurne smrti devojčicu koju je otac držao zaključanu i samu u stanu.

Zrada u kojoj je otac držao zatočenu ćerku
Zrada u kojoj je otac držao zatočenu ćerkufoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

Neuhranjena

Podsetimo, policija je neuhranjeno dete pronašla u kadi u stanu u Mirijevu 24. marta, pošto je I. L. sa teškim povredama otišla u policiju, prijavila nasilje u porodici i sa inspektorima podelila svoje sumnje da se u Mirijevu nalazi dete na ivici smrti. Policija je otišla u stan, provalila vrata koja nisu imala čak ni kvaku, i zatekla jeziv prizor, ali ne i oca devojčice. Posle četiri dana potrage, on je uhapšen na Karaburmi. Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Pašajlić nije želeo da iznosi odbranu, niti je pitao za zdravstveno stanje svog deteta.

Kako Kurir saznaje, kao prvi svedok u istrazi protiv Pašajlića, kome se na teret stavlja nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne ćerke i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete, saslušana je I. L. Naš izvor otkriva da je nesrećna žena do detalja opisala kako ju je Pašajlić 19. marta zatvorio u njen stan u Borči, iz kog je uspela da pobegne tek 24. marta.

Nije me vodio u stan u  Mirijevu jer je rekao da je  mali i da je bolje da smo  u Borči Žena Uroša Pašajlića
Nije me vodio u stan u Mirijevu jer je rekao da je mali i da je bolje da smo u Borči Žena Uroša Pašajlićafoto: Privatna Arhiva

- Kad je došla u stanicu policije, bila je pretučena, vilica joj je bila polomljena. Ona je detaljno opisala kako ju je Uroš, s kojim je živela od decembra 2021, pet dana brutalno tukao i maltretirao. Navela je i da je uspela da iskoristi trenutak i pobegne, kao i da je tek tokom tih pet dana zatočeništva posumnjala da sa Uroševim detetom iz prvog braka nešto nije u redu. Opisala je da joj je tokom svađe rekao: „Zbog tebe dete nema pet dana šta da jede“, i rekla da je tada prvi put pomislila da je dete samo u stanu, jer je on pet dana boravio pored nje - otkriva izvor Kurira.

U pritvoru

I. L., kako nezvanično saznajemo, rekla je i da je znala da Pašajlić ima stan u Mirijevu, ali da u njemu nikad nije bila jer su stalno boravili kod nje.

- Navela je da je kao izgovor za to što je ne vodi u svoj stan Uroš govorio da je taj stan vrlo mali i da je zbog toga bolje da budu u Borči - dodaje izvor.

Uroš Pašajlić, podsetimo, u pritvoru je koji je sud odredio po predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, tokom istrage bi trebalo da bude urađeno i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje opšteg zdravstvenog stanja deteta koje je bilo zanemareno.

TUŽILAŠTVO

Institucije na proveri!

Više javno tužilaštvo početkom aprila saopštilo je da je nakon sastanka i konsultacija s koordinatorkom za radno zasnovano nasilje i zamenikom prvog osnovnog javnog tužioca, koji radi na predmetu, dalo nalog policiji da ispita ima li eventualnih propusta u radu institucija u vezi sa slučajem zapuštanja osmogodišnje devojčice.

- Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela nesavestan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i u radu nadležne zdravstvene ustanove - saopštilo je tužilaštvo. Devojčica, podsetimo, nikad nije izlazila napolje niti ju je otac ikada vodio kod lekara, a nije upisana ni u školu.

SUPRUGA SVEDOČILA

Ona bila zarobljena

Uroš Pašajlić, Otac Monstrum
foto: Privatna Arhiva

I. L., koja je živela u vanbračnoj zajednici s Pašalićem, otkrila je da je ona pet dana bila zatočena u stanu u Borči i da je uspela da pobegne s podlivima po licu i telu i polomljenom vilicom.

- Ispričala je da to nije bio prvi put da ju je Uroš tukao, kao i da nije smela da izlazi iz stana bez njegovog odobrenja - kaže izvor Kurira. Navodno je detaljno opisala i da joj je povrede naneo tako što ju je udario glavom u nos i vilicu.

Kurir.rs/ Jelena Spasić

Štampano izdanje 21.04.2023.
foto: Kurir

Poklon TERMOMETAR plus dodatak TV EKRAN! Ne propustite danas uz dnevne novine KURIR!

Poklon
foto: Kurir

Kurir danas daruje svoje čitaoce! Uz dnevno izdanje novina očekuju vas dva poklona - termometar plus dodatak TV EKRAN!

Kućni termometri su praktično neophodni u svakom domaćinstvu.

Koriste se za proveru sobne temperature.

Jako su lepog dizajna, pa osim što imaju korisnu funkciju, poslužiće kao dekorativni detalj u vašem prostoru.

Poklon dodatak uz dnevne novine Kurir – TV Ekran:

UŽIVAM U TOME DA ME ŽIVOT IZNENADI – Maja Mandžuka – Iako je film ,,Munje: Opet” bacio novo svetlo na popularnost koju je doživela pre više od dve decenije u istoj ulozi Kate, ova glumica nije zatečena i otkriva svoje velike planove u karijeri

OLIVER STARK: Zezda serije ,,911” otkriva zašto žene vole muškarce u uniformi

VLADIMIR ALEKSIĆ: Srećan sam što prvi put u karijeri igram s Nebojšom

Dugalićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track