POKUŠAJ OTMICE KOD PROKUPLJA Trojica tipovala, preprečila put muškarcu, pa mu oduzeli stvari i PRETUKLI GA! Uspeo da im pobegne
Foto: Kurir/S.U.

užas

POKUŠAJ OTMICE KOD PROKUPLJA Trojica tipovala, preprečila put muškarcu, pa mu oduzeli stvari i PRETUKLI GA! Uspeo da im pobegne

Crna Hronika -

PROKUPLJE - M.Ž.(65) iz prokupačkog sela Gornje Kordince pokušala su da otmu tri lica, ali je čovek uspeo da im pobegne. Reč je o licima koja su od ranije poznata po vršenju krivičnih dela i prema našim informacijama, jedan od njih je uhapšen, a dvojica su trenutno u bekstvu. Kako su M.Ž. oduzeli telefon, ključeve od automobila i još par stvari, kada su ga presreli, saznali smo da se terete za razbojništvo i da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

Prema našim saznanjima, M.Ž. su presreli u centru sela, kada se vraćao kući, u četvrtak 20 aprila oko 23.11 časova. Izvukli su ga iz automobila, oduzeli u telefon i ključeve od vozila i tražili da im da 40.000 evra. Ako to ne učini, pretili su da ga odvedu negde.

-M.Ž. se otimao, te su ga tom prilikom i par puta udarali i naneli mu povrede pokušavajući da ga uvuku na zadnje sedište njegovog vozila. Srećom, on je krupan čovek, pa se otimao. Na pedesetak metara od mesta gde su ga presreli, kod komšije je gorelo svetlo, tako da se M.Ž. otrgao napadačima i pobegao kod komšije. Odatle su pozvali policiju, a napadači su pobegli- priča nam kako se sve desilo osoba bliska istrazi.

Saznali smo i da su osumnjičeni, čiji je identitet poznat istražnim organima, najverovatnije pratili M.Ž. još od kako je iz Prokuplja krenuo ka svojoj kući u selu.

U jednom mometu oni su vozilom išli uporedo sa njim, nešto vikali, ali je M.Ž. mislio da su pijani, te nije reagovao. Na kraju kada je došao u centar sela, automobilom su mu preprečili put i tada ga izvukli iz njegovog vozila.

Kako kažu meštani ovog kraja, sva trojica napadača su im dobro poznata po vršenju krivičnih dela, posebno po krađama i razbojništvima.

-Već deset godina oni nas terorišu, upadaju u tuđe kuće, uzimaju novac, užas jedan i ništa. Iz nekog razloga iako su hapšeni su još uvek na slobodi- komentariše situaciju koja se desila meštanin Gornjeg Kordinca.

Najverovatnije su tipovali kuću i samog M.Ž. duže vreme, jer su znali da prima slovenačku penziju i da kada je u Srbiji, boravi u svojoj kući u selu, obično sam.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track