LJILJANU ZVAO DA GLEDAJU ZALAZAK SUNCA PA JE UBIO: Svirepo ubistvo Srpkinje u Crnoj Gori, Zoran osuđen na 40 godina
Foto: Facebook

viši sud u podgorici

LJILJANU ZVAO DA GLEDAJU ZALAZAK SUNCA PA JE UBIO: Svirepo ubistvo Srpkinje u Crnoj Gori, Zoran osuđen na 40 godina

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici juče je osuđen Zoran Marić na 40 godina zatvora zbog ubistva Ljiljane Simić, poreklom iz Srbije, koju je iz koristoljublja namamio, ubio, a zatim njeno telo spaslio u septembru 2020. godine nadomak Herceg Novog.

Kako prenosi crnogorski Dan, drugooptuženi Radomir Delić je oslobođen optužbi za učešće u teškom ubistvu. Podsetimo, zločin se dogodio 3. septembra pre tri godine oko 15 sati u selu Mokrine kod Herceg Novog.

brutalno ubijena ljiljana simić
brutalno ubijena ljiljana simićfoto: Facebook

- Sud je na nedvosmislen način utvrdio da je Marić kriv za krivično delo za koje je optužen koji se temelji na delu iskaza odbrane Delića, svedoka, DNK veštačenjem i video-nadzorom koji je sproveden kao dokazni materijal - kazao je sudija Veljko Radovanović, a prenosi Dan.

Sudija je istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naveo je sudija i dodao da je stav suda taj da je Marić imao otežavajuće okolnosti jer je ranije osuđivan.

Kada je u pitanju oslobađajuća odluka za Delića, sud smatra da ne postoje dokazi da je kriv.

- Nema dokaza koji bi nedvosmisleno ukazali da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret i na način kojim je to navedeno optužnicom - smatra sud u odnosu na Delića, a prenose mediji.

Takođe, kako je naveo sudija Radovanović, sud smatra da je sporan motiv u odnosu na Delića i da ga nema.

ubijena simić
ubijena simićfoto: Facebbok

- Ni jedan dokaz ne ukazuje da je Delić imao dogovor sa Marićem, niti da je mogao da nasluti šta će kobnog dana da uradi Marić- naveo je sudija Radovanović prilikom izricanja presude.

Podsetimo, ubijena Srpkinja je boravila poslednjih šest meseci svog života u Kotoru i nameravala je da proda stan u vrednosti od 200.000 evra i da se vrati za Kanadu, čije je državljanstvo imala. Međutim, ona nije stigla do aerodroma u Dubrovniku, jer su je orkivljeni umesto da je odvezu njenim džipom na lokaciju, prevezli nadomak Herceg Novog, pod izgovrom da joj Marić pokaže zalazak sunca.

Sve ovo je bio pakleni plan optuženog Marića, državljanina BiH, koji je ubrzo ubio Ljiljanu Simić i zapalio, a zatim pobegao u žrtvinom džipu. Kada je prijavljen Ljiljanin nestanak koja je nije ukrcala na let za Kanadu, inspektori su tada pomoću video-nadzora sa pumpe uočili okrivljene kako odlaze s Ljiljanom u kolima, a prilikom povratka su samo njih dvojica u vozilu.

Takođe, Marić se danima vozao žrtvinim džipom, a trošio je i njene pare koje je skidao sa bankomata.

(Kurir.rs - DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track