SRPKINJA UHAPŠENA U BEČU! STAN BIO PUN ŠPRICEVA I BOTOKSA: Devojke iz sumnjivog stana izlazile bez bora i napumpanih usana (FOTO)
Foto: Österreich/Finanzpolizei

policija

SRPKINJA UHAPŠENA U BEČU! STAN BIO PUN ŠPRICEVA I BOTOKSA: Devojke iz sumnjivog stana izlazile bez bora i napumpanih usana (FOTO)

Crna Hronika -

Srpkinja i jedna Bosanka uhapšene su u Austriji nakon što su ilegalno radile tretmane ubrizgavanja botoksa i hijalurona u privatnom stanu u Beču.

Naime, u pitanju su dve žene, jedna srpske nacionalnosti, a druga državljanka BiH, koje su u stanu u Beču, koji je u potpunosti opremljen kao lekarska ordinacija, pružale usluge ubrizgavanja hijalurona i botoksa.

Beč, botoks, hapšenje
foto: Österreich/Finanzpolizei

Kako prenosi austrijski portal Heute, Srpkinja je bila organizator ilegalne ordinacije, ona je i zakazivala tretmane i asistirala u istim, dok je njena partnerka po profesiji stomatolog i ona je radila estetske zahvate mušterijama.

Da se nešto ilegalno dešava u stanu, postalo je sumnjivo zato što je veliki broj devojaka ulazio i izlazio iz stana bez bora i punih usana Istražitelje je do "ordinacije" za ulepšavanje dovela anonimna prijava.

- Žene su u početku na posete inspekcije i policije odgovarale tako što su se pravile da u stanu nema nikoga, te im nisu otvarale vrata, uprkos ponovljenim zahtevima da im se otvori, dok se u jednom momentu službenici nisu pojavili sa nalogom za pretres stana - prenosi austrijski Heute.

Prilikom pretresa koje je izvršila finansijska i carinska policija, pronađene su velike količine špriceva i kozmetike, kao i 10.000 evra u gotovini.

Zaplenjene medicinske supstance

1 / 4 Foto: Österreich/Finanzpolizei

Sve supstance pronađene u stanu su zaplenjene radi očuvanja dookaza, a tri osobe koje su bile prisutne tokom upada policije u stan ispitane su i na kraju uhapšene pod sumnjom za komercijalnu prevaru, nadrilekarstvo i kršenje Zakona za strance.

Pored toga, ove gospođe koje su naplaćivale i obavljale tretmane bez ikakve dozvole da mogu da pružaju usluge kozmetičkih tretmana, niti su upisane u listu austrijskih lekara, se, takođe, terete i novčanim kaznama, Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o socijalnom osiguranju - prenosi austrijski medij.

U Austriji je zabranjena i upotreba botoksa (botulinum toksina) i davanje filera (npr. hijaluronske kiseline) u kozmetičkoj i estetskoj oblasti od strane stomatologa.

Povodom cele situacije oglasio se i ministar finansija Magnus Bruner:

- Dobra saradnja između institucija dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavićemo da preduzimamo dosledne mere protiv takvih kriminalnih aktivnosti u budućnosti kako bismo zaštitili zdravlje i bezbednost potrošača. Zahvaljujem se istražiteljima iz carinske istrage i finansijskoj policiji na profesionalnom radu i zalaganju.

(Kurir.rs - Heute)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track