"SPAVALI SMO, A ONDA JE UZ ŠKRIPANJE KRENULO PREVRTANJE" Uglješa je bio u autobusu koji se isprevrtao u Mađarskoj! OTKRIO DETALJE
Foto: Police.hu

užasno

"SPAVALI SMO, A ONDA JE UZ ŠKRIPANJE KRENULO PREVRTANJE" Uglješa je bio u autobusu koji se isprevrtao u Mađarskoj! OTKRIO DETALJE

Crna Hronika -

"Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu", počinje svoju priču Uglješa S. (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se desilo prevrtanje rano jutros na auto-putu u Mađarskoj.

Kako je ispričao na licu mesta su odmah bili i Hitna pomoć i policija.

"Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice", kaže on.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

"Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom", dodao je on.

Uz reči da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s devojkom, Uglješa S. kaže da je već na željenoj destinaciji.

Da podsetimo, petnaest putnika iz Srbije je povređeno jutros oko 5 časova kada se u Mađarskoj, na auto-putu 53 prevrnuo autobus somorskih registracija sa turistima. U vozilu je bilo 55 putnika i dva vozača. Među povređenima je bilo i dvoje dece. Putnici su mahom iz Beograda i Novog Sada, od kojih je 33 nastavilo put, a ostali su se vratili.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track