POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA UBICE IZ MLADENOVCA: Usmrtio osam osoba, njih 14 ranio, SPECIJALCI GA SATERALI U ĆOŠAK (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

spektakularna akcija srpske policije

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA UBICE IZ MLADENOVCA: Usmrtio osam osoba, njih 14 ranio, SPECIJALCI GA SATERALI U ĆOŠAK (VIDEO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio.

Intenzivnom akcijom srpske policije, koja je tokom čitave noći sa svim raspoloživim snagama bila na terenu, ubica je nakon osam sati pronađen u Vinjištu kod Kragujevca.

Naime, MUP je objavio snimak hapšenja na kojem se može videti kako su specijalci opkolili U.B. u kući njegovog ujaka u selu Vinjište kod Kragujevca.

01:25

Mladenovac 1

On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Prilikom pretresa nađen arsenal oružja

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin pronašla: karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, Uprave saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu. U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

Podsetimo, iza bezumnog čina noćašnjeg nasilja stoji uhapšeni U.B. (21) koji je u tri mladenovačka sela sejao smrt ostavivši za sobom osam ubijenih i 14 ranjenih. Njegova najmlađa žrtva ima samo 15 godina.

Ovaj masakr je samo dan nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu gde je đak ubio osam učenika i čuvara, a ranio njih šest i nastavnicu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track