NOVI ŠOK DETALJI O PEDOFILU IZ ODŽAKA: Broj dece koje je uznemiravao sve veći! Roditelji VAN SEBE
Foto: Drustvene Mreže

PEDAGOŠKI ASISTENT

NOVI ŠOK DETALJI O PEDOFILU IZ ODŽAKA: Broj dece koje je uznemiravao sve veći! Roditelji VAN SEBE

Crna Hronika -

Uznemireni roditelji iz Odžaka i okolnih mesta čija deca idu u vrtiće iz ove opštine sastali su se danas sa predstavnicima ove opštine. Kako se saznaje, roditeljima je rečeno da je I. O., koji se sumnjiči za pedofiliju, bio jedini koji se za poziciju stručnog saradnika u nastavi javio na konkursu, te da je u septembru mesecu prošle godine organizovan obavezni psihološki test za sve zaposlene koje je 26-godišnjak prošao.

- Rečeno nam je da niko nije primetio njegovo čudno ponašanje, te da je u pitanju manijak koji je svoja nedela vešto prikrivao - pričaju ogorčeni roditelji detalje sa sastanka.

Na sastanku su se mogle čuti izjave roditelja čija deca su doživela zlostavljanje, a koja svedoče o gnusnim delima "vaspitača".

Kako dodaje, uhapšeni mladić uopšte nije vaspitač, već je završio srednju školu, opšte obrazovanje.

- Nisu nam precizirali šta je završio, pretpostavljam da je u pitanju naša odžačka gimnazija. Kako pored tolikih vaspitača na birou, pitanje je na koje nismo dobili odgovor - navodi sagovornica.

policija, rotacija
foto: Profimedia

- Za sada ima oko 15, 16 prijava, a pitanje je koliko će ih još biti. Ovo je mala opština, svi se međusobno znamo. Moje dete se spasilo samo zato što je bilo starije - kaže majka.

Prema rečima roditelja, nije poznato od kada je tačno I. O. u radnom odnosu, ali je nakon prvobitnog privođenja u četvrtak, 4. maja, već sutradan došao u vrtić kako bi potpisao momentalni otkaz.

- Nije nam jasno kako je mogao biti pušten u objekat vrtića nakon što se saznalo šta je učinio. Pretpostavljam da će se sve saznati - kaže ova majka.

Tražili smo ostavku direktorice

Kako navodi sagovornica, svi roditelji koji su prisustvovali su tražili ostavku direktorice jer smatraju da je to najmanje što može da učini.

- Tražili smo ostavku. Svakog ko je odgovoran. Rečeno nam je da će deca dobiti psihološku podršku u vrtićima, ali mi hoćemo da znamo šta se tačno desilo i kako je moguće da se takav propust napravi. Republička inspekcija češlja dokumenta, ali i mi ih želimo na uvid - navodi ogorčena meštanka Odžaka.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track