ŠVEĐANI PALI BLIZU ZAJEČARA, ŠVERCOVALI 29 MIGRANATA: Radili po razrađenoj taktici, vozač "krajslera" imao KLJUČNU ULOGU
Foto: Profimedia

akcija srpske policije

ŠVEĐANI PALI BLIZU ZAJEČARA, ŠVERCOVALI 29 MIGRANATA: Radili po razrađenoj taktici, vozač "krajslera" imao KLJUČNU ULOGU

Crna Hronika -

Zaječarska policija uhapsila je dvojicu Šveđana, Z.L.(33) i M.L.(21) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u blizini Boljevca zaustavila automobile ‘’krajsler’’ koji je vozio M.L.

- Sumnjamo da je M.L. bio prethodnica kombiju kojim je upravljao Z.L., a u kojem je bilo 29 iregularnih migranata.

Vozač ‘’krajslera’’ imao je zadatak da vozi ispred kombija i posmatra ima li policije na putu, i da li je bezbedno da kombi prođe – saznajemo od nadležnih.

Obojici Šveđana određen je pritvor do 48 sati i oni će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Da podsetimo, juče je Zaječarska policija je u saradnji sa Upravom granične policije uhapsila D.K.(42) iz Sremske Mitrovice i dvojicu Zaječaraca, M.D(40) i D.K.(43) zbog sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

- Operativnim radom došli smo do određenih saznanja, pa smo u u ataru obližnjeg sela Veliki Izvor, u ‘’škodi’’ koju je vozio D.K.(42), zatekla četiri iregularna migranta. Krenuli amo u obližnju šumu i tamo na licu mesta zatekli 14 iregularna migranta kako sede I čekaju. Saznali smo da čekaju da se prevezu u dva automobile, u ‘’škodu’’ i ‘’tojotu’’, koji su bili parkirani u blizini, a u kojima smo zatekli D.K.(43) I M.D. - saznajemo od nadležnih.

Trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati i oni će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja