Pretio eksplozijom gasa ako ga pokušaju iseliti

Drama na Voždovcu

Pretio eksplozijom gasa ako ga pokušaju iseliti

Crna Hronika -
Momčilo M odrvnu plinsku boci i pretio da će razneti sebe i porodicu ako bude iseljeniz stana koji je prodat na licitaciji

BEOGRAD - Stan u kome su se zatvorili Momčilo M ( 77) i njegov sin Marko.M. (33) sa dvoje maloletne dece mogao je postati poprište tragedije, kada je Momčilo oko 11.30 sati odvrnuo plinsku bocu i pretio da će se razneti, ako sudski izvršitelji uđu u stan i isele ih.

Drama se odvijala na III spratu zgrade u ulici Anastasa Ivanovića na Voždovocu, kada su se pojavili policija, bravar i sudski izvršitelj u pratnji socijalnog radnika da isele Momčila i njegovu porodicu iz stana.Uplašeni Momčilo je zaključao vrata i odvrnuo plin uz pretnje da će se dignuti u vazduh ako bilo ko pokuša da uđe.

Policija i izvršioci nisu mogli da uđu u stan pa su čekali ispred vrata iz bezbednsonih razloga do 14 časova kada su otišli uz obećanje da će se ponovo vratiti.

Momčilo tvrdi da je njegov stan nelegalno prodat, a sve je počelo još 1992 godine, kada je u jednoj saobraćajnoj nesreći on oštetio motor. Sudskom odlukom naloženo je da se šteta plati, a to je prema tvrdnjama Momčilove dece učinio DDOR osiguranje.

Međutim, nakon izvesnog vremena vlasnik motora je tužio Momčila tvrdeći da nije dobio odštetu. U međuvremenu, rasla je kamata na dug, tako da je doneta odluka da se stan oduzme i stavi na licitaciju gde je prodat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track