Heroj iz NS: Dohvatio sam volan, nisam ni razmišljao

Spasao 55 života

Heroj iz NS: Dohvatio sam volan, nisam ni razmišljao

Crna Hronika -
Srđan Stolić sedeo je sa suprugom u drugom redu kada je čuo prasak stene

Novosađanin Srđan Stolić, koji je subotu sprečio pad autobusa punog putnika u provaliju u Sićevačkoj klisuri, kaže da nije ni razmišljao da li da ustane sa sedišta i sedne za komande volana.- Čuo sam prasak i video kako stena veća od fudbalske lopte pada na vozača kroz šoferšajbnu. Staklo je letelo na sve strane. Supruga i ja smo sedeli u drugom redu od vozača. Ni sekunda nisam razmišljao kada sam skočio i dohvatio volan autobusa. Samo sam mislio na to kako da zaustavim vozilo, jer smo već bili skroz na levoj strani kolovoza i "češali" bankinu. Smotao sam naglo desno da ne padnemo u provaliju i povukao ručnu kočnicu, a sve preko vozača koji je bio bez svesti i potpuno obliven krvlju - kaže Srđan.

Srđan nije paničio, već je po zaustavljanju autobusa upalio četiri migavca.- Putovali smo iz Turske sa letovanja u Sarimsakliju. Jedan od dvojice vozača bio je umoran, zamenio se sa kolegom i otišao da spava. Prešli smo bugarsku granicu i lagano krenuli ka kući. Novi vozač je vozio baš lagano i oprezno, poštujući sve saobraćajne znake i ograničenje brzine. Stvarno je bio i više nego pažljiv. I odjednom, zabije nam se stena u autobus - dodaje Srđan i objašnjava da je stena bila u padu. Kaže da odron nije mogao da izbegne stenu.- Ja sam vozač, radim kao automehaničar. Vozim godinama i nikada nisam imao saobraćajnu nesreću. Nikada se nisam sudario. Ali, verovatno bi se meni isto desilo da sam ja bio za volanom autobusa - iskren je Srđan.

Nezgoda se dogodila na desetak kilometara od Niša, pa su Hitna pomoć i policija stigli u rekordnom roku. Srđan dodaje da je sa još jednim putnikom izvlačio nesrećnog vozača Senada Zećirovića koji se skoro nije video od krvi. Heroj skromno kaže da da bi drugi vozač bolje odreagovao da je bio uz svog kolegu, i da je on učinio šta je mogao. Sa ovom tvrdnjom ne slaže se ni jedan od 55 putnika koji svi u glas tvrde da mu duguju život, preneo je portal novinenovosadske.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track