DŽONIĆU, NISTE MOGLI DA ODGOVORITE NA KLJUČNA PITANJA, OVO JE MONSTRUOZNO: Sudija obrazložio presudu protiv Gorana, ON PODIVLJAO
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

trostruka likvidacija

DŽONIĆU, NISTE MOGLI DA ODGOVORITE NA KLJUČNA PITANJA, OVO JE MONSTRUOZNO: Sudija obrazložio presudu protiv Gorana, ON PODIVLJAO

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Nišu, vatrogasac u penziji oglašen krivim za ubistvo tročlane porodice Đokić, koji su oteti, ubijeni, pa spaljeni

Goran Džonić (59) iz Aleksinca, vatrogasac u penziji, osuđen je u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca!

Kada je sudija pročitao presudu, Džonić, koji je u sud doveden iz pritvora, izazvao je incident. Naime, on je počeo da viče: "Zašto, bre!", i da preti da će se ubiti, pa je, iako vezanih ruku, počeo da se s obe ruke jako udara u slepoočnice, a potom je udarao glavom o sto, dok su dvojica stražara pokušavala da ga obuzdaju.

Niš, Goran Džonić
foto: Kurir/M.S.

Sudija je tada rekao stražarima da ga izvedu iz sudnice, što su oni jedva učinili, jer se Džonić otimao, pa su ga praktično izneli.

- Nisam ja, to je sve policija, sve! Ma, sad ću da se ubijem - mrmljao je Džonić dok su ga iznosili.

Zbog duga i kuće

On je proglašen krivim za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice u Aleksincu, kao i njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25).

- Optuženi Goran Džonić proglašava se krivim zato što je 27. septembra 2021. u ataru sela Moravac lišio života Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić kako bi stekao korist da bi vratio dug od 10.000 evra i radi kupovine kuće. Znajući da je pokojni Goran Đokić imao novac u kolima, jer se bavio menjačkim poslovima, video je 26. septembra da je došao sa porodicom kod majke u posetu. On je odlučio da ih sačeka na raskrsnici puteva kod sela Moravac. Pokojni Goran je u njega imao poverenja i zaustavio je svoj auto kako bi ga povezao. Potom je Džonić ušao u auto, seo iza vozača, izvadio pištolj i uperio u oštećenog, navodeći ga da vozi ka Južnoj Moravi kod napuštene separacije peska. Gorana Đokića je lišio života u vozilu jednim hicem, a sa dva hica je oduzeo život van vozila Gordani i Lidiji - rekao je sudija Mirko Drašković, obrazlažući presudu, pa dodao:

Đokići, Niš, porodica Đokić, Goran Đokić, Lidija Đokić, Gordana Đokić
foto: Marko Smiljković

- Gospodine Džoniću, vi ste u toku postupka imenovali neka druga lica, što se pokazalo kao neosnovano nakon istrage. Na glavnom pretresu ste potpuno izmenili nešto što ste ranije tvrdili. Međutim, vi na glavnom pretresu niste mogli da odgovorite na neka ključna pitanja. Na licu mesta su nađene čaure za koje je veštačenjem utvrđeno da su ispaljeni iz pištolja marke "Pjetro Bereta 94", upravo iz onog pištolja koji je oduzet od vas u Aleksincu. Niste mogli da objasnite kako se upravo na tom pištolju našao DNK trag pokojne Lidije. Takođe, niste mogli da objasnite, kako se vaš DNK našao na novcu koji je pronađen u vašem dvorištu, u vašoj garaži. I ne samo novcu, nego i na kesama, na gumicama kojima je novac bio vezan.

Monstruozno

Sudija je naveo da je "za ovakvo krivično delo, ovo bila jedina ispravna kazna".

- Za ovako monstruozno ubistvo jedina ispravna kazna je bila najstzroža kazna u našem zakoniku, a to je doživotni zatvor. Ovo krivično delo niste izvršili na mah nego ste planirali - naveo je sudija Drašković u obrazloženju.

Glumio da žali

S obzirom na to da se porodica Đokić danima vodila kao nestala i da su za njima danonoćno tragali rođaci i meštani Moravca, među njima je bio i sada osuđeni Goran Džonić, koji je ubijenom Goranu bio brat od tetke. Kako je istraga utvrdila, on je glumio zabrinutost, a kada su pronađena spaljena tela troje Đokića, bio je i na sahrani, gde je stajao pored kovčega i plakao.

Kurir.rs - Marko Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track