UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA: Oštetio "Dečane" Arilje za više od sedam miliona dinara
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock, Ilustracija

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA: Oštetio "Dečane" Arilje za više od sedam miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. B. (65) bivše odgovorno lice PD „Dečani“ DOO Arilje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je 2017. godine primio u gotovini novac po osnovu vraćanja pozajmice koji nije uplatio na tekući račun PD “Dečani“, već je zadržao za sebe.

Takođe, M. B. se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2017. godine, prisvajao novac iz dnevnih pazara ovog privrednog društva, a kako bi to prikrio, sačinjavao je fiktivne fakture kojima je neosnovano zaduživao kupce za kupovinu naftnih derivata koje ti kupci nisu preuzeli. Kako se sumnja, u istom periodu je od pojedinih kupaca potraživanja naplatio u gotovini i novac zadržao za sebe.

M. B. je, sumnja se, oštetio PD „Dečani“ za oko 7.363.300 dinara, za koji iznos je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja