DEVOJČICA (11) ŽRTVA VIŠESTRUKOG SILOVANJA U PRIŠTINI SILOVANA OPET I to u Centru gde je trebalo da je zaštite a poznat i napasnik
Ilustracija, Foto: Profimedia

GNUSNO i skandalozno

DEVOJČICA (11) ŽRTVA VIŠESTRUKOG SILOVANJA U PRIŠTINI SILOVANA OPET I to u Centru gde je trebalo da je zaštite a poznat i napasnik

Crna Hronika -

Ženska mreža Kosova ukazala je na skandalozan slučaj koji se dogodio u Centru za rehabilitaciju gde je silovana 11-godišnja devojčica, koja je prošle godine već doživela višestruko silovanje u Prištini.

Kako prenosi Indeks onlajn, reč je o devojčici koja se nalazi u skloništu visokog obezbeđenja, koju su prošle godine u Prištini silovala petorica muškaraca.

"Mreža kosovskih žena izražava duboku zabrinutost zbog institucionalnog neuspeha da zaštiti žrtve rodno zasnovanog nasilja u prostorijama ovog skloništa. Silovanje 11-godišnje devojčice u skloništu visoke bezbednosti jasno pokazuje institucionalni neuspeh i zanemarivanje. Pored očiglednog neuspeha rehabilitacije žrtava rodno zasnovanog nasilja, institucija tereti žrtve za krivična dela i ponavljanje traumatizacije“, navodi iz Mreže kosovskih žena.

Kako navodi Mreža kosovskih žena, 11-godišnju devojčicu je u skloništu silovao maloletnik koji se takođe nalazio tu zbog zaštite.

Kurir.rs/Reporteri.net/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track