DVOJE MRTVIH, VELIKI BROJ POVREĐENIH, MEĐU KOJIMA I DECA! CRNI VIKEND NA PUTEVIMA SRBIJE: Čak 7 saobraćajnih nesreći za dva dana!
Foto: Sonja Spasić

UŽAS!

DVOJE MRTVIH, VELIKI BROJ POVREĐENIH, MEĐU KOJIMA I DECA! CRNI VIKEND NA PUTEVIMA SRBIJE: Čak 7 saobraćajnih nesreći za dva dana!

Crna Hronika -

Teška saobraćajna nesreća dogodila se juče ujutru u Sremskoj Kamenici kod crkve u centru, kada su se dva automobila sudarila, a zatim se jedan od njih prevrnuo na krov, dok je drugi udario direktno u zid.

- Na licu mesta zbrinuta su cetiri lica, tri muškarca starosti 46, 20 i 18 godina, kao i žena stara 43 godine. Nakon inicijalnog zbrinjavanja i ukazane pomoći, svi su u svesnom stanju prevezeni na odeljenje hirurgije Urgentnog centra KCV - izjavio je dr Krulj.

Policija se odmah pojavila na mesto nezgode kako bi utvrdila sve okolnosti sudara.

Udes u Sremskoj Kamenici
Udes u Sremskoj Kamenicifoto: Instagram/192_rs

Nažalost, ovo je peta teška saobraćajna nesreća koja se desila na putevima Srbije u prethodna dva dana.

Juče u pre podnevnim časovima su se dogodila još dva sudara. Jedan je u beogradskoj ulici Vojislava Ilića, prilikom kojeg je četrdesetpetogodišnji muškarac teško povređen. Sudar se dogodio u blizini tržnog centra, nakon čega je muškarac sa povredama glave prevezen u Urgentni centar.

Drugi udes se dogodio na magistralnom putu od Čačka ka Kraljevu u mestu Mojsinje između jednog putničkog i jednog teretnog vozila. Kako je ispričao jedan od očevidaca, putnički auto se od siline udarca sa kombijem prevrnuo na bok, a svi koji su se našli u blizini odmah su pritrčali da izvuku čoveka iz automobila i da pozovu Hitnu pomoć.Za sada još uvek nije poznat broj povredjenih lica, kao ni stepen njihovih povreda.

Saobraćajni Udes
foto: RINA

Nešto kasnije, dogodio se i udes u Kotežu, u ulici Đurđevića Tare kod mesare, prilikom čega je povređen dečak (15). Naime, prema nezvaničnim saznanjima dečak je naleteo na automobil, a od siline udarca pukla je i šoferšajbna automobila. Petnestogodišnjak je sa povredama glave odmah prevezen u Tiršovu.

Dvoje mrtvih

Samo dan pre, na putevima su izgubila život dva mlada muškarca i čak petoro njih je teško povređeno.

Podsetimo, na autoputu Bačka Topola- Subotica, u noći između petka i subote, nastradala su dva muškarca iz Bačke Topole koji su prilikom sudara, svojim automobilom "ford- fiestom" udarili u drugi auto somborskih tablica marke "audi" i ispali u bankinu pored puta.

Oni su od siline udarca, a i kako nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, ispali iz svog vozila i preminuli na licu mesta.

saobraćajna nesreća, Subotica
foto: Printscreen/Instagram 192_rs

U drugom automobilu,teške telesne povrede zadobile su tri ženske osobe koje su odmah prevezene u bolnicu. Nesreća se dogodila iz razloga što vozač "forda" nije ispoštovao znak "obavezno zaustavljanje" prilikom uključivanja u raskrsnicu, te je naleteo na vozača "audija" nakon čega su oba automobila sletela sa puta zbog jačine udarca.

Istog dana, nesreća se dogodila i u Zemunskoj ulici u naselju Ugrinovci, kada je automobil "reno megan" izleteo sa kolovoza u kanal, i prevrnuo na desnu bočnu stranu u dvorište jedne firme. Automobil je vozio N. M. (32), a suvozac M. M. (23) je zadobio teške povrede opasne po život, i prevezen je u Urgentni centar.

Bijanovac, saobraćajna nesreća, hitna pomoć
foto: T.S.

Samo dvadeset minuta kasnije na neobezbeđenom pružnom prelazu kod Stepojevca, voz koji saobraća na liniji Beograd-Prijepolje udario je u automobil marke "ford" prilikom čega je povređen vozač automobila. Još uvek se ne zna o kakvim povredama je reč.

Zagreb

Divljao kolima, pa izgubio kontrolu

U Zagrebu je takođe došlo do teške saobraćajne nesreće, kada je u petak uveče dvadesettrogodišnji J.E. svojim automobilom marke "mercedes" pokosio pešake na parkingu, prilikom čega je povređeno najmanje 6 osoba, a jedna osoba se bori za život. On je prilikom brze vožnje na parkingu ispred šoping centra u Buzinu izgubio kontrolu nad volanom i zaleteo se u grupu pešaka, prilikom čega je udario i u jedan parkirani auto u kom su bile dve osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja