"VRATILI SMO MAJKU SA GRANICE JER JE POD ISTRAGOM": Iz MUP-a se oglasili za Kurir! Otkrivamo šta će biti sa majkom DEČAKA UBICE
Foto: Petar Aleksić, Privatana arhiva, Ilustracija

novi detalji

"VRATILI SMO MAJKU SA GRANICE JER JE POD ISTRAGOM": Iz MUP-a se oglasili za Kurir! Otkrivamo šta će biti sa majkom DEČAKA UBICE

Crna Hronika -

Majka dečaka (13) koji je odgovoran za masakr u OŠ "Vladislav Rubnikar", juče pokušala da pređe granicu preko prelaza prelaza Prohor Pčinjski, ali je, kako saznaje Kurir, odmah zaustavljena i vraćena nazad nakon čega je sa njom obavljen razgovor.

- Majka dečaka i njena ćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke,a privremeno im je blokirana sva imovina. Takođe, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor - rečeno je za Kurir iz MUP.

OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava u školi, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Kako nam je rečeno, iako je majka obavestila Centar za socijalni rad, policija nije obaveštena o njenom odlasku iz zemlje i zato je vraćena sa graničnog prelaza.

MUP ce zatražiti i da joj se ipak izrekne mera zabrane napuštanja teritorije Srbije ili grada Beograda.

Podsetimo, Kurir je objavio da majka nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali je protiv nje u toku istraga i ona u svakom trenutku mora biti dostupna istražnim organima.

Porodica dečaka ubice inače je tužena i od strane roditelja čije je devetovo dece pobijeno u masakru.

Otac dečaka se od nemilog događaja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv opšte sigurnosti jer je, kako se sumnja, obučavao u streljani maloletnog sina da puca i nije adekvatno obezbedio sef u kom je držao pištolje, za koje ima dozvolu.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track