RODITELJE DEČAKA UBICE TUŽI 27 RODITELJA I BRAĆE I SESTARA ŽRTAVA: Traže odštetu za patnju i duševnu bol MAJCI BLOKIRANA IMOVINA
Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

kurir saznaje

RODITELJE DEČAKA UBICE TUŽI 27 RODITELJA I BRAĆE I SESTARA ŽRTAVA: Traže odštetu za patnju i duševnu bol MAJCI BLOKIRANA IMOVINA

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanja hipoteke na veliki broj novih nepokretnosti u Nišu, Paraćinu i Beogradu za koje je utvrđeno da su u vlasništvu ili suvalsništvu majke trinaestogodišnjeg dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, osim prve mere koja se odnosila na jedan stan i garažu koji su u njenom vlasništvu, kao i dva stana u kojima je suvlasnik u Beogradu, otkriveno je da je majka dečaka vlasnica polovine stambene zgrade u Nišu, polovine pomoćne zgrade u Paraćinu ali i vlasnica polovine ukupno 20 građevinskih i poljoprivrednih parcela u Paraćinu i Nišu!

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ Vladislav Ribnikarfoto: Petar Aleksić

I automobil blokiran

- Sud je odredio privremenu meru radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog 27 najbližih članova porodica nastradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar". To ne znači da je majci neko zaplenio i trajno oduzeo imovinu, već da je stavljena zabrana da je ona proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko najbližim članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju, ti novčani iznosi naplatili - objašnjava sagovornik Kurira.

Šta se dešava sa drugim dragocenostima u vlasništvu majke dečaka ubice, zašto je otac tražio posetu notara dok je u pritvoru i po čemu je ovo jedinstven slučaj čitajte u današnjem Kuriru.

Kurir.rs/ Jelena Spasić

Štampano izdanje 01.07.2023.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track