PONOVO SE RAZBUKTAVA KRVAVI RAT KLANOVA: Za deset dana ranjena dvojica kavčana, do sada likvidirano više od 50 osoba
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

pucnjava na cetinju

PONOVO SE RAZBUKTAVA KRVAVI RAT KLANOVA: Za deset dana ranjena dvojica kavčana, do sada likvidirano više od 50 osoba

Crna Hronika -

Cetinjanin Jovan Vujović, dvadesetsedmogodišnji mladić koji je prema operativnim saznanjima blizak kavačkom klanu, ranjen je rano jutros u pucnjavi koja se dogodila na Cetinju. Ova pucnjava druga je u poslednjih deset dana koje su se dogodile u Crnoj Gori, a u kojoj su žrtve pripadnici kavačkog klana. Samim tim, nameće se pitanje - da li je ovo nagoveštaj da počinje novi rat dva klana koji već godinama seju smrt na Balkanu?

Nakon što je ubijen Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana prošle godine u septembru, verovalo se da je sa krvoprolićem dva klana - kavačkog i škaljarskog stalo. Krvavi rat klanova besneo je godinama unazad na ulicama Balkana, počinioci, ali i nalogodavci nisu marili da li postoje očevici, ubistva su činili na brutalan način, a onda se desilo primirje. Poslednja dešavanja izazivaju zabrinutost da bi rat ponovo mogao da počne, a možda on nikada nije ni prestajao!

Cetinje, Jovan Vujović, pucnjava, zapaljen automobil
foto: cetinjskilist.com

Evo ko je upucani Cetinjanin

Na dvadesetsedmogodišnjeg Cetinjanina, Jovana Vujovića, jutros je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca. Izvor Radio Cetinja navodi da je Vujović pogođen sa više projektila iz vozila kada je oko 8.40 časova došao u objekat koji se nalazi pored magistralnog puta Cetinje - Budva.

Crnogorski portal VIjesti preneo je da je ovaj mladić, prema operativnim podacima, blizak kavačkom klanu. Kako pišu crnogorski mediji, on je transportovan u Klinički centar, a policija je na Obzovici pronašla zapaljeno vozilo "reno klio" koje je izvršilac ili više izvršilaca tokom napada na Vujovića koristilo. Prema pisanju Radio Cetinja, u vozilu je nađena i automatska puška.

Prema saznanjima Radio Cetinja, Vujović je pogođen sa četiri hitaca, dva su ga pogodila u levu i desnu lopaticu, a dva u levu i desnu ruku. Nakon ranjavanja zbrinut je na hirurškom lečenju odeljenju bolnice "Danilo I", a nakon toga je prebačen u KC Podgorica. Njegovo stanje je stabilno

policija Crne Gore, crnogorska policija, uviđaj Crna Gora, forenzika Crna Gora, forenzičari Crna Gora, crnogorski forenzičari
foto: Profimedia/AFP/Savo Prelević

Kotoranin ranjen upucan u vilicu

Kotoranin Vojin Stupar pronađen je ranjen 16.juna ove godine nadomak tunela Vrmac. Kako su pisali crnogorski mediji, Stupar je imao prostrelnu ranu u predelu vilice. On je inspektorima rekao da se sam ranio, međutim, pištolj nije pronađen zbog čega se sumnjalo u njegovu izjavu, pišu Vijesti i dodaju kako je Stupar označen kao član vračarskog klana, i da je zet Igora Božovića koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

Poslednjih godina nastavak rata klanova počeo u letnjim mesecima, a samo prošle godine u periodu od jula do septembra ubijeni su visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana, među njima bio je i njihov šef Jovica Vukotić.

Milić Minja Šaković, Minja Šaković
foto: Privatna Arhiva

Minja Šaković

Minja Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine u Starom gradu u Budvi. Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo napad nakon što ga je nepoznata osoba, iz automatske puške, sa pet metaka ranila u grudi u kafeu "Auto Zete" u centru Podgorici.

U tom napadu, stradao je Podgoričanin Ivan Nedović, koji se, ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata.

Ubistvo, Paf, Zrće, Ostrvo Pag, Goran Vlaović
foto: Printscreen

Goran Vlaović

Goran Vlaović (38) navodno je bio pripadnik "škaljarskog" klana, a ubijen je 25. avgusta 2022. godine ispred kluba na Pagu u Hrvatskoj naočigled brojnih svedoka ali i njegove devojke, misice Dragane Banić. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Goran Tanasković koji je sudiji priznao da je ovaj zločin počinio, ali nije otkrio motiv.

Vlaović je od ranije bio poznat policiji, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji. O njemu su prvi put mediji izveštavali 2010. godine kada je bio optužen za ubistvo Beograđanina Marka Vesnića zvanog Buca (29) inače jednog od vođa "delija". Vlaović je tada bio osumnjičen da je pomogao počiniocu da pobegne nakon izvršenog zločina.

Jovan Vukotić, Jovica Vukotić
foto: Printscreen Instagram, Prntscreen DAN

Jovan Vukotić

Jovan Vukotić zvani Jovica bio je označen kao vođa "škaljarskog" klana, a u septembru 2022. godine likvidiran je u Istanbulu gde se krio pod lažnim imenom Predrag Popović, a gde je živeo sa svojom suprugom Mašom i ćerkom.Vukotić iza sebe ima samo jednu presudu i to u Beogradu kada je u septembru 2018. godine uhapšen u Antaliji zbog korišćenja lažnog pasoša. Sud ga je osudio na 15 meseci zatvora a nakon što je odslužio kaznu izručen je Crnoj Gori. Njegovo ime dovodilo se u vezu sa raznim krivičnim delima, među kojima je i pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge vođe suparničkog klana, međutim, nikada za to nisu pronađeni dokazi.

Kurir.rs/Blic/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track