UČITELJ JAHANJA OPTUŽEN DA JE 11 GODINA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO UČENICE: Počelo suđenje, izjasnio se o krivici, evo šta je rekao!
Foto: Instagram

viši sud u beogradu

UČITELJ JAHANJA OPTUŽEN DA JE 11 GODINA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO UČENICE: Počelo suđenje, izjasnio se o krivici, evo šta je rekao!

Crna Hronika -

Suđenje Miloš Đ. (68), instuktoru jahanja i kaskaderu koji je oputužen za silovanja, nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanja sedam učenica škole jahanja, od kojih su neke bile i maloletne, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu.

U sudu je održano pripremno ročište na kom je, prema nezvaničnim informacijama, optuženi negirao izvršenje krivičnih dela.

Optuženi Miloš Đ.
Optuženi Miloš Đ.foto: Printscreen/Instagram

- Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela - potvrdio je sagovornik Kurira. Učitelj škole jahanja, podsetimo, uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tada je u pritvoru.

Tužilaštvo mu je na teret stavio da je krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba od 2010. do 2021. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina, zatim da je nad tinejdžerkom od 15 godina 2017. izvršio nedozvoljene polne radnje, a u martu 2018. pokušao da je siluje. Optužnicom mu se na teret stavlja i da je isto krivično delo počinio nad njenom vršnjakinjom u septembru 2021., kao i nad još dve punoletne devojke.

- Od 2013. do 2015. izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina - navodi se u optužnici. Na današnjem pripremnom ročištu, tužilaštvo i odbrana su predložili dokaze a početak suđenja je zakazan za 11. septembar.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track