HTEO DA SE OSVETI ŽENI, PA SINU (2) SIPAO SONU KISELINU U GRLO?! Odveo dete usred noći, mališan čudom preživeo teške opekotine
Foto: Kurir

Novi detalji užasa u pirotu

HTEO DA SE OSVETI ŽENI, PA SINU (2) SIPAO SONU KISELINU U GRLO?! Odveo dete usred noći, mališan čudom preživeo teške opekotine

Crna Hronika -

Muškarac (28) iz Pirota pokušao je da ubije svog dvogodišnjeg sina i sebe nakon što se navodno posvađao sa suprugom, saznaje Kurir.

Prava drama odigrala se u ponedeljak kasno uveče, a otac je prvo dao mališanu da popije sonu kiselinu, a potom je i sam popio tu tečnost.

Pirot, pokušaj ubistva, Sona Kiselina
foto: Kurir

- U Opštu bolnicu u Pirotu preksinoć oko ponoći primljeni su muškarac (28) i dvogodišnje dete zbog trovanja kiselinom. Zbog težine povreda, opekotina po licu i usnama, ali i povreda jednjaka i želuca, obojica su sanitetom transporotvana u niški Klinički centar. Mušakarac je u teškom stanju, lekari mu se bore za život - potvrdili su za Kurir u pirotskoj policiji.

Ostavila ga supruga

Kako nezvanično saznajemo, pokušaj ubistva i samoubistva dogodio u blizini jednog pirotskog naselja, na mestu koje meštani zovu Vašarište, nakon što se otac posvađao sa majkom deteta, odnosno svojom ženom.

- Sumnja se da je prvo dao detetu kiselinu, pa je on popio. Sve se desilo zbog toga što se navodno posvađao sa ženom i zbog poremećenih odnosa u porodici. Čuli smo da ga je ona ostavila, pa je on hteo da napravi katastrofu da bi žena patila. Verovatno je hteo da joj se osveti - kaže izvor Kurira i dodaje da je prava sreća što je mališan ostao živ.

Meštani pričaju da otac zapravo ne živi u tom naselji, ni okolioni.

- Na tom mestu koje zovemo Vašarište, skuplja se omladina iz kraja. Sede uveče, druže se i ćaskaju. Tog čoveka sa detetom ne poznajemo, on ne stanuje ovde uopšte. Mislimo da je on u ponedeljak uveče došao odnekud tu sa sinom - pričaju žitelji ovog dela Pirota i dodaju da se u okolini Vašarišta nalaze samo dve kuće.

Mesto nesreće
Mesto nesreće foto: Kurir

- Komšije iz tih kuća su nam rekle da su u ponedeljak uveče videli automobile tu i neku gungulu. Strašno je ovo što se desilo. Nadamo se da će dečak biti dobro - kaže sagovornik Kurira.

Na oku lekarima

Kako saznaje Kurir, otac je hospitalizovan u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju UKC Niš.

- Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, još uvek je životno ugrožen - kažu iz UKC Niš.

Dete se, takođe, nalazi u Urgentnom centru na pedijatriji, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

- On ima opekotine i promene kože lica i usta, a lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja - dodali su.

Crni niz

Očevi monstrumi

Muškarac iz Pirota je treći otac koji je naudio svom detetu za samo mesec dana. Nedavni slučaj dogodio se u Pančevu kada je ruski državljanin u svom stanu ubio suprugu i devetogodišnjeg sina, a onda se obesio.

- Ovaj stravičan slučaj desio se pre samo mesec dana, a samo 10 dana nakon toga jedan otac je na Banovom brnu ubio svog takođe devetogodišnjeg sina, a potom i sebe. On je svojoj bivšoj supruzi ostavio i oproštajno pismo - podseća izvor Kurira.

Kurir.rs - M. Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track