UBIJENI GREŠKOM! Plaćeni egzekutori slučajno likvidirali DESETAK LJUDI, među nedužnim žrtvama ŽENE, ZETOVI i GINEKOLOG!
Foto: Slađana Stojanović, Privatna arhiva, Printscreen

ni krivi ni dužni

UBIJENI GREŠKOM! Plaćeni egzekutori slučajno likvidirali DESETAK LJUDI, među nedužnim žrtvama ŽENE, ZETOVI i GINEKOLOG!

Crna Hronika -

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava za Kurir da su žrtve koje nisu primarna meta česta pojava, kao i da su atentatori uglavnom amateri

Egzekutori koje angažuju šefovi mafijaških organizacija često su "neprofesionali", pa uprkos svoj neophodnoj logistici i instrukcijama od strane svojih saradnika, naprave grešku koja ne može da se ispravi - ubiju pogrešnu osobu!

Tako su u ratu zavađenih klanova stradale sasvim nevine žrtve, oni koju nemaju nikakve veze sa podzemljem.

- Dešavalo se da egzekutor pobrka metu i ubije sasvim drugog čoveka, ali i da tokom same likvidacije ubije i osobu koja je bila u društvu ili u blizini mete. Bilo je slučajeva i kada su stradale žene mafijaša, koje su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Nažalost, slučajnih žrtava je bilo na desetine - objašnjava naš izvor.

čaba der prišao slučajnoj žrtvi nebojši markoviću i izrešetao ga
čaba der prišao slučajnoj žrtvi nebojši markoviću i izrešetao gafoto: Printscreen, Printscreen Facebook

Nebojša umesto Šarca

Poslednje ubistvo greškom dogodilo se 5. januara 2019. na Banovom brdu u Beogradu. Tada je plaćeni ubica Čaba Der prišao Nebojši Markoviću, koji je ispred kuće pakovao dečja kolica u auto i iz blizine ispalio nekoliko hitaca u njega. Iako je od samog početka bilo spekulacija da je Marković, koji nije iz kriminogene sredine, likvidiran greškom, tek nedavnim hapšenjem vračarske kriminalne grupe utvrđeno je da on zaista i nije bio meta.

- Nebojša Marković bio je rođak Aleksandra Šarca, bliskog škaljarskom klanu. U presretnutoj Skaj komunikaciji između pripadnika vračarske grupe nađena je i poruka: "Onaj što je Čaba omanuo, pa mu je ubio zeta, nema veze, da se ispravi". Iz poruka se zaključuje da je Čaba Der trebalo da ubije Šarca, a ne Markovića - objašnjava izvor.

nikola kačarević, bivši muž tamare đurić navodi ubice svog prijatelja aleksandra šarca
nikola kačarević, bivši muž tamare đurić navodi ubice svog prijatelja aleksandra šarcafoto: ATAImages, Privatna arhiva

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava za Kurir da su žrtve koje nisu primarna meta egzekutora česta pojava.

- Iako plaćenik dobije detaljan plan likvidacije, počevši od toga kako meta izgleda, kako je obučena, s kim sedi ako je u nekom kafiću ili gde živi, greške se događaju. Dok izvršava zadatak, ubica je često pod adrenalinom i situacija je van kontrole - kaže kriminolog i dodaje da direktni izvršilac pretežno bude amater - mladić kome je to prvi zadatak.

Meta u ljubičastom

O tome kako vođe kriminalnih grupa navode svoje plaćenike tokom samog izvršenja krivičnog dela, svedoče i poruke koje su razmenjivali pripadnici vračarskog klana tokom planiranja likvidacije Aleksandra Šarca 2020. godine. Tako Nikola Vušović, vođa Vračaraca, šalje svom plaćeniku poruku: "Nema promašaja tu, daćemo vam tačno gde sede, od vrata koji sto, ko je sve za stolom, šta imaju na sebi. To je sutra hajdučki ustanak".

nikola vušović, vođa vračaraca
nikola vušović, vođa vračaracafoto: MUP Srbije Printscreen

Narednog dana Vušović obaveštava ostale da je sve spremno i daje im poslednje instrukcije. Pripadnike grupe potom obaveštava da je meta stigla u restoran i objašnjava im tačnu lokaciju gde sede. Vušović: Meta ima ljubičastu majicu. Kada ušeta u baštu, desno od ulaza širok sto. Sedi ona starleta za stolom, Tamara Đurić.

Hronologija

Slučajne mete

x 28. februar 2015 - Jasmina Opačić (46), supruga Nenada Opačića (54), vođe veterničkog klana, ubijena je u Novom Sadu dok se sa suprugom vraćala iz restorana u kom su proslavili godišnjicu braka. Istraga je utvrdila da je meta bio Nenad, koji je u to vreme bio na slobodnom vikendu iz zatvora, a da je Jasmina slučajno ubijena.

jasmina i njen suprug nenad opačić
jasmina i njen suprug nenad opačićfoto: Printscreen

x 19. novembar 2016 - Teodora Kaćanski (30), fitnes-instruktorka, ubijena je u Novom Sadu dok je preparkiravala džip "rendž rover", koji je vozio njen dečko Nenad Stević. Napadač je iskočio iz žbunja i iz "tetejca" ispalio pet hitaca u vozača džipa. Pretpostavlja se da mu je promaklo to što je Stević izašao iz kola, a Teodora se s mesta suvozača prebacila na vozačevo.

teodora kaćanski, njen dečko koji je bio meta i izrešetan džip
teodora kaćanski, njen dečko koji je bio meta i izrešetan džipfoto: Slađana Stojanović I Printscreen FB

x 7. decembar 2016 - Dragan Zečević (69), ginekolog iz Niša, likvidiran je u kafiću u Bečićima. Meta napadača koji je sa motora u pokretu ispalio rafal iz "kalašnjikova" bio je Budvanin blizak škaljarskom klanu Đorđe Boreta (32), koji je takođe ubijen. Dr Zečević je u tom trenutku sedeo za stolom do Borete i nastradao je ni kriv ni dužan.

poznati niški ginekolog dragan zečević
poznati niški ginekolog dragan zečevićfoto: Privatna Arhiva

x 13. septembar 2017 - Nemanja Stojanović (27), advokat iz Jagodine, ubijen je ispred svoje zgrade kada je na njega iz zasede pucao još uvek neidentifikovani ubica. Kobne večeri advokat se vraćao kući iz kafića. Istragom je utvrđeno da u njegovoj zgradi živi kriminalac koji vozi isti automobil kao i on, pa je napadač pogrešio metu.

niški advokat nemanja stojanović
niški advokat nemanja stojanovićfoto: Printscreen

x 11. avgust 2018 - Olac Bilbao Gonzales (25), nekadašnja mis Marbelje, pukom srećom je preživela eksploziju bombe podmetnute pod džip njenog tadašnjeg dečka Strahinje Stojanovića u Zemunu. Strahinja i Olac ušli su u džip ispred njegove zgrade, a onda je on izašao iz kola da trkne do stana jer je zaboravio telefon. Videvši da je meta sela u auto, napadač je daljinskim upravljačem aktivirao bombu, ali je ona pukla kada je u kolima ostala samo Olac.

povređena olac bilbao i pokojni strahinja stojanović
povređena olac bilbao i pokojni strahinja stojanovićfoto: Društvene mreže

x 14. oktobar 2020 - Adis Spahić, zet Damira Hodžića, pripadnika škaljarskog klana, ubijen je u kući u Spužu, gde je dovezao Hodžića, koji ga je prethodno zamolio za tu uslugu. U kući su ih, prema optužnici, sačekali Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi saradnici i obojicu ubili hicima iz pištolja. Spahić, koji nije imao veze s kriminalom, ubijen je jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Štampano izdanje 10.07.2023.
foto: Kurir

Bonus video:

00:36

SNIMAK UBISTVA MIROSLAVA MILINKOVIĆA BATE NA SOKOCU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track