UHAPŠEN SRBIN U HRVATSKOJ: Pokušao da ilegalno preveze Turke do Italije! A evo kako ih je uveo u Hravtsku
Foto: Shutterstock

slavonski brod

UHAPŠEN SRBIN U HRVATSKOJ: Pokušao da ilegalno preveze Turke do Italije! A evo kako ih je uveo u Hravtsku

Crna Hronika -

Hrvatska policija je uhapsila državljanina Srbije (34) zbog osnova sumnje da je za novčanu nadoknadu od nekoliko hiljada evra, kroz Hrvatsku krijumčario državljane Turske.

Po završetku istrage, krijumčara su predali policiji, a protiv petoro stranaca je podignut postupak shodan Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, ali i Zakonu o strancima.

Ova ekipa je, kako preno hrvatski Jutarnji list, zatečena u kršenju zakona 9. jula oko 11 sati uveče u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu, kada su policajci primetili jednu osobu kako pomaže nekolicini drugih osoba da uđu u automobil slovenačkih tablica, te su stvorili sumnju da bi se moglo raditi o krijumčarenju ljudi, što su kasnijom proverom policajci i utvrdili.

Prilikom istrage utvrdili su da je srpski državljanin imao u planu da strance sprovede čak do Italije, a da su u Hrvatsku došli iz Bosne i Hercegovine tako što su prešli reku Savu čamcem.

(Kurir.rs - Jutarnji list)

Bonus video:

04:20

MUŽ OTEO NAŠE DETE I NA VELIKI PETAK ILEGALNO GA ODVEO U ŠVAJCARSKU! Nisam znala ništa 30 sati! Jeziva ispovest Jelene iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track